Studii de caz

Eleganță minimalistă: uși glisante în regim automat în Turnul DC 1

Turnul DC 1 este cea mai înaltă clădire din Austria și un reper al districtului Donau City. Sistemele Slimdrive pentru ușă glisantă în regim automat de la GEZE au fost alese pentru tehnologia ușilor. Designul lor restrâns și înălțimile reduse ale unității de acționare sunt în perfectă armonie cu arhitectura clădirii.

Sisteme pentru uși, în perfectă armonie cu arhitectura

Noul reper al Donau City, Viena: Turnul DC 1. Foto: Michael Nagl pentru GEZE GmbH

Turnul DC 1 în Viena © Michael Nagl / GEZE GmbH

O clădire elegantă, solitară, cu fațadă neagră strălucitoare și turnuri de suprafață ondulate la 150 m deasupra orizontului vienez; Turnul DC 1, proiectat de arhitectul francez Dominique Perrault, impresionează prin aspectul său elegant, designul exigent și calitatea de construcție premium.

Standardul estetic este exprimat și prin alegerea sistemelor pentru ușă: în concordanță cu designul original, Dominique Perrault, partenerul său de proiectare Gaëlle Lauriot-Prévost și firma parteneră vieneză Hoffmann-Janz Architekten au optat pentru sisteme automate de uși glisante din seria GEZE Slimdrive.

Uși glisante Slimdrive: funcționalitate estetică

O scară suspendată pe trei etaje, cu o suprafață care amintește de ondulările valurilor de apă, leagă zona de recepție a hotelului de 5 stele Meliá Viena de la subsol de restaurantele Flow și Ra'mien go de la parter și de sălile de evenimente și conferințe la primul etaj. Uși glisante în regim automat cu cadrul subțire și unități de acționare discrete Slimdrive SL NT evidențiază atmosfera rafinată.

Peste 30 de uși glisante în regim automat cu unități de acționare Slimdrive SL NT sunt utilizate în diferite zone ale Turnului DC 1 și contribuie la aspectul general.

Hoffmann-Janz Architekten, parteneri de proiectare pentru Turnul DC 1

Design consecvent al ușii, pentru uși glisante în regim automat

Continuitatea designului ușii poate fi regăsită și în zona de intrare a John Harris Fitness Club, în zona exclusivă pentru oaspeți, din partea de sus a turnului, cu 57 Restaurant & Lounge, și pe terasa de pe acoperiș; unitățile de acționare Slimdrive SL NT mișcă ușile din sticlă cu precizie, eleganță și ușurință. Atât puternice, cât și silențioase, ele sunt perfecte pentru zonele intens utilizate și oferă confort flexibil de acces prin ajustarea timpului de menținere a poziției „deschis”, adaptat fluxului de persoane. Parametrii de mișcare a canaturilor ușii pot fi reglați individual.

Creșterea securității clădirii prin tehnologie pentru uși conectate în rețea

Tehnologia de comandă de ultimă generație asigură sistemelor de acționare Slimdrive SL NT rezistență în timp. Tehnologia facilitează o legătură cu sistemul clădirii, astfel încât funcțiile ușii pot fi monitorizate sau modificate, chiar de la distanță. Ușile glisante în regim automat de la etajele inferioare au fost echipate cu versiuni speciale de acționare Slimdrive FR, având astfel și rol de uși pentru căile de evacuare și salvare, precum și de uși de deschidere pentru alimentare cu aer în caz de incendiu.


Căile de evacuare și de salvare – siguranță și design plăcut

Arhitecții s-au bazat și pe tehnologia pentru uși de la GEZE pentru protecția preventivă contra incendiilor și pentru a proteja căile de evacuare. 50 de dispozitive elegante de comandă a ușii din seria TZ 300 sunt folosite pentru a asigura ușile căilor de evacuare și de salvare, pe întreaga scară. Tehnologia de ventilare adaptată asigură evacuarea fiabilă a căldurii și a fumului (RWA), în caz de incendiu. Ușile scării sunt echipate cu unități de acționare cu pârghie pliantă K 600. În caz de incendiu, ușile sunt împinse și ținute larg deschise pentru a permite fumului și căldurii să se evacueze rapid și eficient.

Produse GEZE în Turnul DC 1

  • Unități de acționare Slimdrive SL NT
  • Unități de acționare Slimdrive FR
  • Dispozitiv de comandă a ușii TZ 300
  • Unitate de acționare cu pârghie pliantă K 600