Sisteme de uși glisante în Muzeul Yves Saint Laurent în Paris

Sistemele de uși glisante în regim automat produse de GEZE îmbunătățesc fostul loc de muncă al marelui creator de modă Yves Saint Laurent. Cu design discret, elegant, tehnologie invizibilă și confort de trecere, ele pun în evidență atmosfera acestui palat urban, construit în stilul celui de-al Doilea Imperiu. Sediul central al brandului de modă a fost recent transformat în muzeu. Provocările structurale speciale, reprezentate de intrările înalte și largi în complexul muzeal, au fost depășite cu ajutorul tehnologiei pentru uși de la GEZE.

Ușa către Sala haute couture – uși glisante personalizate

Ușa către Sala haute couture – uși glisante personalizate

Ușa către Sala haute couture – uși glisante personalizate © Christophe Mirabel / GEZE GmbH

Muzeul atrage numeroși vizitatori. Sistemele de uși glisante din sticlă în regim automat cu dispozitive puternice de acționare Powerdrive pentru intrările înalte și largi în showroom-uri s-au dovedit a fi exact alegerea potrivită. Intrând în foaier prin prima ușă glisantă, vizitatorul se află față în față cu cele patru portrete de artă pop, în care Yves Saint Laurent a fost imortalizat de Andy Warhol, ca și cum ar fi întâmpinat de „maestrul casei”. Cu canaturi de sticlă vopsită și un sistem de acționare ascuns vederii, ușile din apropiere se contopesc pe fundal, în ciuda intensității culorilor acestor imagini. Uși personalizate glisante în regim automat, cu deschidere largă și canaturi grele din sticlă, pot fi găsite în întregul complex al muzeului. Acestea îi îndrumă pe vizitatori către colecția permanentă, care include legendarul frac „Le Smoking”, haina din piele și alte articole faimoase, către zonele cu expoziții temporare și în studio.

Muzeul modei, cu o notă personală

A fost necesar ca arhitectura, designul și tehnologia pentru uși să se îmbine armonios, deoarece niciodată nu a fost concepută o expoziție atât de mare pentru un creator de modă. Într-un complex muzeal de 450 m2, vizitatorii pot pătrunde în lumea haute couture: o retrospectivă a vieții și operei lui Yves Saint Laurent și expoziții tematice variabile, dintr-o colecție de 5.000 de modele haute couture. În inima muzeului se află „Le Studio”, unde Saint Laurent a petrecut trei decenii proiectând toate colecțiile sale.

Interacțiune intensă pentru ușile automate potrivite

Păstrarea atmosferei personale a încăperilor într-un cadru muzeal modern a fost posibilă doar cu ajutorul lui Pierre Bergé, directorul proiectului, partener de afaceri și de viață al lui Saint Laurent. Efortul depus de Bergé pentru a spune povestea mărcii și activitatea prietenului său arată cât de intensă a fost interacțiunea dintre participanții la proiect. Printre aceștia se numără managerul de proiect, Réda Issolah, de la compania JMR Architectes din Paris, designerul de interior Jacques Grange, scenograful Nathalie Crinière și curatorul Aurélie Samuel. Noi, cei de la GEZE, am contribuit la proiect de la bun început, în special prin colaborarea cu arhitecții.

Pentru noi a fost important să le oferim tuturor celor implicați sugestii inspirate pentru soluțiile de uși, ținând cont de toți factorii de arhitectură și de estetică și de toate aspectele noii utilizări a clădirii. Știam cât de aproape s-ar fi aflat unele exponate de intrările înalte și late, deci era necesar ca ușile să fie extrem de discrete.

Philippe Eugène, Managing Director al filialei GEZE France

Estetica ușii, confort de acces și manevrare ușoară

Estetica ușii, confort de acces și manevrare ușoară

A fost luată o decizie comună de a utiliza uși glisante în regim automat cu canaturi din sticlă cu nuanțe gri și unități de acționare a ușilor, încorporate în plafon. © Christophe Mirabel / GEZE GmbH

Bazându-ne pe expertiza noastră în cele mai diverse tipuri de clădiri cu cele mai diverse utilizări și pe opțiunile flexibile ale portofoliului nostru de produse, am prezentat toate soluțiile fezabile pentru uși, produse de GEZE. A fost luată o decizie comună de a utiliza uși glisante în regim automat cu canaturi din sticlă cu nuanțe gri și unități de acționare a ușilor, încorporate în plafon. Sistemele cu ușă glisantă îndeplinesc toate cerințele pentru confortul de trecere și manevrarea ușoară de către personalul muzeului. În mod firesc, am preluat și controlul coordonării părților implicate în construcție. Drept urmare, sistemele de uși glisante au putut fi instalate și puse în funcțiune rapid și fără probleme.

Caracteristici și beneficii ale ușilor glisante în regim automat

Cu sistemele de acționare Powerdrive, GEZE France a creat uși din sticlă personalizate glisante în regim automat, pentru deschidere largă a ușii:

Produse GEZE în Muzeul Yves Saint Laurent

  • Sistem automat de uși glisante liniare pentru canaturi mari și grele de până la 200 kg și lățimea de deschidere de până la 3000 mm
  • Detector combinat, pentru comanda și protecția ușilor glisante în regim automat, cu patru configurații de senzor-cortină ușor reglabilă
  • Software pentru integrarea sistemelor pentru ușă în sistemul de management al clădirii, asigurându-se că parametrii sistemelor de ușă glisantă în regim automat pot fi setați în mod convenabil și menținuți în mod fiabil, datorită rapoartelor automate de erori și funcțiilor de diagnostic