Sisteme de uși automate marca GEZE la Rigshospitalet din Copenhaga

Spitalul Rigshospitalet din Copenhaga tocmai a mai făcut un pas în direcția sistemului de sănătate al viitorului. Noua clădire, numită Aripa de Nord, este dedicată chirurgiei hi-tech, tratamentelor sofisticate și cercetării. Prestigiosul proiect din domeniul sănătății pune în centrul atenţiei sale pacienții și aparținătorii acestora, impunând astfel cele mai înalte exigențe în materie de arhitectură, design și funcționalitate. 

Tehnologie modernă și confort: spitalul Rigshospitalet din Copenhaga

Sistemul de ușă glisantă ECdrive în zona de intrare a spitalului Rigshospitalet, Copenhaga

Acționarea EC se integrează discret în ușile de sticlă de protecție automate din zona luminoasă de relaxare. © GEZE GmbH

Spitalul Rigshospitalet a beneficiat de o extindere de aproximativ 55.000 m², unde pot fi efectuate cele mai avansate și complexe intervenţii chirurgicale din Danemarca, urmate de cele mai bun tratament și cea mai bună îngrijire pentru pacienți și aparținători. Aripa de Nord, deschisă oficial în ianuarie 2020, are o importanță strategică pentru sistemul de sănătate din Danemarca – în prezent și în viitor.

Concentrând expertiza medicală sub un singur acoperiș, se pot pune la dispoziția pacienților și aparținătorilor tratamente și îngrijire la standarde internaționale, într-un mediu proiectat să gestioneze o complexitate extremă. Până la acest moment, au fost date în folosință 33 de săli de operație hi-tech și 196 de camere private. 

Sălile de operație din Aripa de Nord sunt echipate cu roboți și cu diplayuri plate mari, astfel încât diagnosticarea și tratamentul sunt mai bune și mai rapide. Toți pacienții au acces la internet și la propriul dosar medical. Camerele private cu spațiu pentru aparținători acoperă nevoile de intimitate, discreție și odihnă ale pacienților. 

Arhitectura care vindecă – pacientul este întotdeauna în centru

ECdrive cu buton de proximitate fără atingere asigură accesul igienic în sălile de operație și în camerele pacienților.

Sistemul de ușă glisantă ECdrive cu buton de proximitate fără atingere asigură accesul igienic în sălile de operație și în camerele pacienților. © GEZE GmbH

Arhitectura și estetica joacă un rol esențial în crearea celui mai bun mediu înconjurător pentru pacienți. Sunetele, lumina care pătrunde în clădire, culorile, arta și natura sunt elemente care creează împreună „arhitectura care vindecă”, menită să promoveze starea mentală de bine a pacienților și să reducă stresul internării într-o stare gravă. 

Pentru a asigura că fiecare componentă, mică sau mare, contribuie la realizarea viziunii Aripii de Nord, asigurând în același timp cel mai înalt grad de igienă, în faza de construcție standardul pentru furnizori este unul ridicat. 

Aflați mai multe despre arhitectura care vindecă 

Prin GC 307+ aveți posibilitatea comandării simple a ușilor automate fără reacție tactilă în zona de interior și de exterior.

GC 307+, un buton de proximitate fără atingere directă. © GEZE GmbH

Sisteme automate confortabile și igienice pentru mai mult de 450 de uși 

Arhitectura care vindecă, nivelul înalt de igienă și cerințele extreme cu privire la funcționalitate sunt reflectate și în sistemele de uși automate alese pentru Aripa de Nord. Cele 33 de uși de la sălile de operație sunt etanșate ermetic pentru a păstra încăperile sterile și fără bacterii. 

Clădirea este echipată, de asemenea, cu circa 140 de uși glisante automate și peste 300 de motoare de uşă batantă automată. Ușile se deschid și se închid automat, fără a atinge mânerul. În materie de igienă și mai cu seamă în contextul pandemiei de COVID-19, sistemele de uși automate fără atingere sunt cruciale pentru a reduce riscul de infectare. 

În plus, soluțiile automatizate asigură deschiderea și închiderea silențioasă a ușilor. Din considerație pentru pacienți, zgomotul generat de traficul intern din Aripa de Nord trebuie redus la un nivel minim. 

„Avem o experiență îndelungată de colaborare cu spitalele din Danemarca, iar Aripa de Nord reprezintă cel mai mare proiect individual de construcție a unui spital până la această dată. Am început colaborarea cu contractantul în anul 2015 și am avut mulți ani un tehnician de instalații implicat cu normă întreagă în proiect”, declară Poul Torndahl, inginer de vânzări în cadrul GEZE Danemarca.

Este un proiect de construcții masiv, cu o arhitectură foarte bine gândită și cu un design și funcționalități unice. De aceea, a fost extrem de captivant să participăm la acest proiect. Ne bucurăm să continuăm relația în calitate de parteneri de service pentru sistemele automatizate pentru uși din Aripa de Nord.

Poul Torndahl, inginer de vânzări în cadrul GEZE Danemarca
Fațadă inteligentă din sticlă ,cu ușă rotativă și sistem Slimdrive SC, la intrarea pacienților.

O ușă glisantă din sticlă dublă, curbată, cu sistem Slimdrive SC este montată în panoul inteligent din sticlă în fața ușii rotative de la intrarea pacienților. © GEZE GmbH

Produse furnizate de GEZE pentru Aripa de Nord

  • 33 de sisteme de uși automate pentru ușile închise ermetic de la sălile de operație.
  • Peste 450 de butoane de proximitate fără atingere directă pentru uși automate (butoane de proximitate fără atingere directă GC 307+ pentru activarea ușilor automate).
  • 140 de sisteme automate pentru uși glisante din sticlă și din oțel (Powerdrive pentru uși de max. 2 x 200 kg și unitatea de acţionare EC pentru uși de max. 2 x 100 kg).
  • 300 de sisteme automate pentru uși batante (Slimdrive EMD-F, deschizător automat pentru uși cu un singur canat, și Slimdrive EMD-F-IS, deschizător automat pentru uși cu două canaturi).
  • Gamă largă de amortizoare de ușă pentru diferite tipuri de uși.