Studii de caz

O multitudine de funcții și un design de lux

Hotelul Schloss Elmau Retreat – Luxury Suites & Spa este renumit nu numai pentru atmosfera sa istorică. Summitul G7, care a avut loc la Hotelul Superior de cinci stele din Krün, Garmisch-Partenkirchen în anul 2015, a contribuit, de asemenea, la reputația internațională a hotelului-castel, complet renovat. GEZE a echipat rafinatul edificiu cu sisteme pentru ușă de ultimă generație, care îndeplinesc cele mai înalte cerințe de funcționalitate, design și confort.

Schloss Elmau Retreat extinde istoricul Schloss Elmau

După ce în anul 2005 un incendiu a distrus o mare parte din clădirea de patrimoniu Schloss Elmau, proprietarul castelului, Dietmar Müller-Elmau, a decis să-și reconstruiască hotelul-castel cu mai multe extensii de lux. Pentru a oferi oaspeților suficiente spații de cazare, în ciuda unor noi caracteristici, cum ar fi o sală de concerte, a fost planificată construirea pe terenurile vaste din jur a unui alt hotel, în paralel cu reconstrucția castelului.

Cu cele 47 de apartamente ale sale, Schloss Elmau Retreat este acum parte a castelului principal și a unei lumi în sine. Designul arhitecților din München, Hilmer & Sattler, prezintă luxul ca simplitate rafinată. Arhitectura grandioasă modernă, art deco, a fost creată cu influențe subtile din Asia și Toscana, folosind materiale selectate din întreaga lume.

Un hotel operă de artă – sisteme pentru ușă, de calitate superioară

O ușă glisantă rotundă cu două canaturi este integrată cu stil în intrarea prestigioasă a hotelului de lux. Unitățile de acționare GEZE Slimdrive SCR mută canaturile ușii aproape silențios, primind oaspeții în mod confortabil și foarte eficient.

Un sistem pentru ușă integrat elegant în fațadă.

Christoph Sattler, arhitect, Hilmer & Sattler și Albrecht, München

„Am decis să optăm pentru un sistem de ușă largă semiglisantă în regim automat, produs de GEZE, construit spre exterior, ca legătură între arhitectura fațadei sofisticate și atmosfera zonei de intrare a Schloss Elmau Retreat. Sistemul pentru ușă cu patru canaturi din sticlă rotunjite, profiluri din metal ușor cu cadru subțire și un plafon roze într-un finisaj glisat-mat în nuanță de gri discret, accentuează eleganța fațadei." Christoph Sattler, arhitect, Hilmer & Sattler și Albrecht, München

Coridoare spațioase, cu utilizare optimă a luminii diurne

Claudia Dressel, architect, DBLB Architekten + Ingenieure, München

„Această construcție făcută la comandă, cu tehnologia sistemului de acționare la 360 de grade din seria SCR Slimdrive integrată în plafonul rosé, combină estetica sticlei cu toate cerințele pentru uși automate contemporane. Un coridor accesibil de 2,3 m lățime a fost creat, în ciuda distanței limitate a șpalțului fațadei. O înălțime liberă de trecere de 2,65 m și șase elemente din sticlă, rotunjite în lateral, fac disponibilă utilizarea optimă a luminii diurne, contribuind la atmosfera strălucitoare și primitoare", a spus Claudia Dressel, arhitect, DBLB Architekten + Ingenieure, München

Uși glisante din sticlă: armonizare perfectă cu arhitectura hotelului

Un alt sistem de ușă automată de la GEZE subliniază designul elegant al unui vestibul din lobby-ul hotelului; două sisteme de uși glisante liniare cu cadru subțire Slimdrive SL NT asigură accesul la terasa care oferă o superbă panoramă a magnificilor munți Wetterstein.

După cum demonstrează instalarea unităților de acționare de doar 70 mm înălțime pe elemente fixe din lemn vitrate, design-urile clasice ale GEZE pot fi integrate în orice arhitectură și în orice mediu. La fel ca în toate zonele hotelului, diferite materiale și culori au fost combinate intenționat: profilurile din metal ușor și carcasele unităților de acționare acoperite cu pulbere din bronz, pentru ușile automate, sunt în perfectă armonie cu elementele din lemn.

Convenabilitate și siguranță, datorită ușilor automate inovatoare

Sistemele de uși automate cu tehnologia sistemului de acționare Slimdrive îndeplinesc toate cerințele ridicate de operarea hotelului, care este în sine o provocare:

  • Deschidere și închidere cu precizie și eleganță
  • Reglarea în regim automat a timpilor de menținere în poziția „deschis”, pentru a se potrivi cu frecvența de mișcare
  • Setări individuale pentru toți parametrii de mișcare, pentru ambele canaturi de ușă
  • Omologat și certificat în conformitate cu DIN 18650 și EN 16005
  • Tehnologie de control de ultimă generație

căi de evacuare și de salvare, cu sisteme pentru uși de la GEZE

Ușile glisante din sticlă asigură un acces confortabil optim în operarea zilnică a hotelului, datorită unității de acționare Slimdrive. În caz de pericol, acestea acționează ca uși ale căilor de evacuare și de salvare, precum și ca deschideri pentru furnizarea aerului în caz de incendiu. Datorită varietății speciale de unități de acționare FR, butonul de deschidere în caz de urgență asigură deschiderea în siguranță chiar și în cazul întreruperii alimentării cu electricitate. Sistemul de uși semiglisante de la intrarea în hotel este, de asemenea, prevăzut cu un închizător al ușii de ieșire de urgență care permite menținerea în poziția închis din exterior spre interior.

Produse GEZE în Hotel Schloss Elmau Retreat

  • Unitate de acționare Slimdrive SCR de la GEZE
  • Uși glisante liniare din sticlă din seria Slimdrive SL NT