Studii de caz

ARCOTEL Camino: sisteme de ultimă generație pentru ușă, în spatele fațadelor istorice

Noul hotel ARCOTEL Camino de 4 stele readuce la viață o parte din istoria orașului Stuttgart și deschide perspective extraordinare asupra arhitecturii hoteliere, într-o locație urbană de excepție. GEZE a contribuit la designul hotelului cu sisteme de uși bine gândite și soluții de evacuare a căldurii și a fumului.

ARCOTEL Camino: Fapte și cifre

 • construcția hotelului este rezultatul unei investiții de 25 milioane euro
 • 11.500 m² de spațiu util pentru personal și vizitatori
 • Hotelul are următoarele facilități pe cele patru etaje:
 • 168 de camere și apartamente
 • Șase săli de conferințe
 • O zonă de wellness
 • O zonă de restaurant și bar

De pe linia de producție până la hotelul de 4 stele

Scara exterioară spre intrarea hotelului cu uși glisante din sticlă. Foto: MM Fotowerbung pentru GEZE GmbH

O scară mare duce către ușile glisante din sticlă ale noii clădiri. © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

ARCOTEL Camino este un complex hotelier care combină esența protejată istoric dintr-o clădire clasică, cu elemente de design modern. Este capodopera designerului industrial, artistului și arhitectului vienez Harald Schreiber, în colaborare cu biroul din Frankfurt al prof. arhitect Christoph Mäckler. Având fațada clădirii, datând din anul 1890, inclusă în patrimoniul național, hotelul este o punte între arhitectura istorică și aspectul modern care conturează strada Heilbronner astăzi.

În secolul al XIX-lea, această zonă a „Satului Poștal” asigura locuințe pentru angajați ai Württembergische Post și ai căii ferate, fiind și amplasamentul mai multor facilități comunale. Fațada fostei spălătorii și băi publice – singura parte a amplasamentului care nu a fost distrusă în cel de-al Doilea Război Mondial – a fost integrată în complexul general al noului hotel, păstrându-se astfel o parte din istoria orașului. Zidurile istorice formează două aripi ale hotelului, între care a fost construită o nouă clădire modernă.

Sisteme pentru ușă de la GEZE – în conformitate cu designul hotelului

Scara exterioară spre intrarea hotelului cu uși glisante din sticlă. Foto: GEZE GmbH

Design modern într-o fațadă istorică: sisteme elegante pentru ușă de la GEZE.

Simbolismul adăugării numelui „Camino” – o referire la legendarul traseu de pelerinaj Camino de Santiago- devine evident pentru oaspeți doar atunci când intră în holul luminos și modern. În diverse puncte, hotelul de design prezintă în mod subtil amănunte interesante despre Camino de Santiago și istoria orașului Stuttgart.

ARCOTEL Camino este proiectat ca loc pentru odihnă și relaxare, dar și ca punct de întâlnire. Lumina și transparența joacă un rol-cheie în acest concept, iar tocurile ușilor în formă de tuburi din oțel cu amortizoare din seria TS 5000, cu linia lor de design uniform GEZE, se integrează perfect în aspectul armonios al clădirii.

TS 5000: siguranță pentru uși cu auto-închidere

Amortizoarele GEZE TS 5000 asigură confort și siguranță pentru sistemele de ușă care trebuie să se închidă într-un mod comandat, fie tot timpul, fie doar în caz de incendiu. Adaptorul electric, întrerupătorul cu senzori de fum și dispozitivul de blocare electrică în poziție sunt complet integrate ca și componente de ușă suplimentare într-o șină de ghidare compactă și elegantă, peste amortizor. Seria GEZE TS 5000 oferă o selecție perfectă de soluții de amortizoare pentru o mare varietate de sisteme și cerințe pentru ușă, atât în aplicații publice cât și private.

Inteligent: sistem de ușă automată în designul căii de evacuare

Ușile glisante oferă confort de trecere. Foto: MM Fotowerbung pentru GEZE GmbH

Acces simplu și sigur, datorită Slimdrive SL.

Intrarea principală în partea din spate a complexului clădirii era prevăzută cu o ușă mare glisantă liniară în regim automat, cu unitate de acționare GEZE Slimdrive SL-FR. Cu o înălțime de doar 7 cm, sistemul de acționare puternic se integrează elegant în ferestrele înguste și înalte, care se conturează în partea de sus și mișcă ușor și silențios canaturile ușii.

Varianta Slimdrive SL-FR este deosebit de potrivită pentru utilizare cu calea de evacuare și de salvare, deoarece toate componentele relevante pentru siguranță ale sistemului de ușă – cum ar fi acționarea sau comanda – sunt dublate. În timpul unei situații de urgență, ușa va continua să se deschidă în regim automat de până la 30 de cicluri, chiar dacă apare o cădere de rețea. Sistemul GEZE Slimdrive SL-FR DIN 18650 este, desigur, testat și certificat.

Protecție antiincendiu și evacuarea căldurii și a fumului, cu un nivel excelent de confort

O pasarelă plutitoare și impresionantă din sticlă conduce oaspeții hotelului spre camerele lor, ale căror uși sunt echipate cu amortizoare GEZE TS 5000. Sisteme de amortizoare aplicate TS 5000 R și TS 5000 R-ISM, cu reglare a succesiunii de închidere, asigură ușile rezistente la foc și de protecție antifum, cu un canat sau două canaturi, la toate etajele la care oaspeții sunt cazați. Ambele sisteme sunt echipate cu un dispozitiv electromecanic de blocare în poziție și centrală de întrerupere în caz de fum integrată. În caz de incendiu, întrerupătorul cu senzori de fum este activat și ușa se va închide în regim automat. Ușa poate fi setată pe orice unghi de blocare în poziție cu reglare variabilă, iar pozițiile pot fi, de asemenea, depășite pentru a asigura deschiderea maximă a canatului ușii în caz de pericol.

Ferestrele din scările de evacuare sunt echipate cu sisteme de evacuare a căldurii și a fumului (SHE) din gama completă de soluții GEZE. Acestea asigură evacuarea rapidă a căldurii și a fumului în caz de incendiu și asigură o ventilație eficientă în utilizarea de zi cu zi.

Soluții personalizate în domeniul ușilor și siguranței de la GEZE

Soluțiile pentru uși GEZE asigură acces confortabil, siguranță și funcționalitate, fiind perfect adaptate condițiilor locale specifice și în conformitate cu standardele aplicabile – este o altă caracteristică care face din ARCOTEL Camino un exemplu excelent de combinare a arhitecturii istorice și moderne, cu toate posibilitățile tehnice și de design pe care aceste soluții le oferă.

Produse GEZE la Arcotel Camino, Stuttgart

 • Diferite amortizoare din seria TS 5000
 • Acționare GEZE Slimdrive SL-FR
 • Instalații de evacuare a căldurii și a fumului (RWA)
 • Sisteme de amortizoare aplicate TS 5000 R și TS 5000 R-ISM