Sistemul automat de uși glisante ECdrive T2 pentru cea mai modernă filială ALDI din Germania

Noua filială ALDI din Mühldorf am Inn, Bavaria, este o adevărată atracție vizuală. Prin structura sa cu tocuri de lemn și aspectul simplu, însă superior, supermarketul este un semn de exclamare din punct de vedere estetic în peisajul arhitectural monoton al parcului comercial din apropiere. Suntem încântați că am putut contribui la noul concept arhitectural ALDI SÜD prin dotarea filialei cu sistemul de uși glisante ECdrive T2.

Tehnologie pentru uși de ultimă generație în proiecte de arhitectură ambițioase

Clienții care se apropie de noua filială rămân imediat impresionați de zona generoasă din sticlă de la intrare. Fațada transparentă permite pătrunderea unei cantități mari de lumină naturală în magazinul cu o suprafață de 1.200 m2, conferindu-i un aspect primitor. Pentru partenerii noștri de la ALDI SÜD era important ca această bijuterie de arhitectură modernă să fie dotată cu panouri fiabile din punct de vedere tehnic și atractive din punct de vedere vizual. Versiunea cu două canaturi a sistemului nostru de uși glisante ECdrive T2 a fost bine primită în unanimitate.

Noul sistem GEZE ECdrive T2 îndeplinește întru totul așteptările clienților noștri. Nu numai în ceea ce privește sustenabilitatea, grație sistemului de profile cu separare termică, ci și în materie de design, flexibilitate și expertiză la instalarea ușilor.

Josef Viehbeck, Manager regional GEZE

Separarea termică a profilurilor și celelalte funcții ale sistemului ECdrive T2 sunt convingătoare

Aranjamentul dublu al sistemului ECdrive T2 asigură intrarea confortabilă în magazin, fără bariere și fără contact.

Intrare fără bariere cu GEZE ECdrive T2 © Robert Sprang / GEZE GmbH

După consultări avute cu arhitectul responsabil, a devenit curând evident faptul că sistemul nostru puternic și robust de uși glisante este soluția ideală pentru cerințele magazinului ALDI SÜD - nu în ultimul rând datorită faptului că sistemul poate face față cu brio la traficul foarte intens de persoane. Soluția bine gândită, cu numeroase detalii inteligente, a impresionat. De exemplu, ușa care poate fi instalată eficient, grație șinelor de rulare perforate în prealabil și a găurilor alungite. Un alt avantaj a fost ghidarea continuă în podea pentru scurgerea controlată a apei pluviale. La fel și căruciorul cu role cu funcție de autocurățare, care reduce costurile de mentenanță. Nu în ultimul rând, sistemul GCprofile Therm susține eforturile clientului pentru sustenabilitate, deoarece sistemul de profiluri cu separare termică asigură o eficiență energetică excepțională.

Ușă glisantă cu design elegant, subțire

Se potrivește în mod optim în frontonul din sticlă generos al zonei de intrare – ECdrive T2.

Atrage privirile – sistemul de ușă glisantă ECdrive T2. © Robert Sprang / GEZE GmbH

Însă ECdrive T2 nu captivează numai cu calitatea prelucrării și funcționalitate. Aspectul produselor încorporate joacă un rol important chiar și pentru arhitecți. De aceea, designul sistemului de ușă glisantă cu o înălțime a capacului de 100 mm este deosebit de subțire și de elegant. În plus, profilurile de fereastră cu cadru subțire preiau orice greutate, în ciuda stabilității lor. Este asigurat și spațiul liber structural: Astfel, a fost posibilă adaptarea necesarului de spațiu predefinit și scurtarea la 2.100 mm.

Vizionare videoclip ECdrive T2

Înainte de instalare, am organizat un workshop despre fabricarea canaturilor deplasabile, ceea ce a facilitat în mare măsură instalarea ușilor personalizate la filiala ALDI. De asemenea, procesul de proiectare și scurtarea lungimii unității de acționare nu mai reprezentau o problemă pentru noi.

Fritz Grassl, proprietarul companiei Fritz Grassl Metallbau

Servicii holistice pe parcursul întregului proiect

Primul pas a fost să lucrăm cu ALDI SÜD la selectarea soluției perfecte și la realizarea configurației optime. Una dintre sarcinile noastre cele mai importante a constat în consilierea clientului cu privire la alegerea sistemului de profiluri necesar. În etapa următoare, am oferit sprijin firmei care s-a ocupat de instalare (procesatorul). În cadrul unui atelier comun susținut împreună cu firma Fritz Grassl Metallbau, am dezvoltat un concept personalizat pentru instalarea sistemului de uși glisante. În calitate de ingineri de instalații certificați pentru instalarea kiturilor GEZE, angajații implicați au îndeplinit cu brio sarcinile de proiectare detaliată, asamblând independent unitatea de acționare și adaptând lungimea acționării. Consultanții noștri au fost, bineînțeles, întotdeauna la dispoziția tuturor celor implicați în aceste activităţi.

GEZE, un partener de încredere pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului

Pentru ALDI SÜD au fost, bineînțeles, importante calitatea produsului și condițiile excelente ale sistemului ECdrive T2. Însă ceea ce este cel mai important: proiectul ne-a confirmat abordarea de a oferi un pachet de servicii peste medie. Suntem fericiți și mândri de faptul că am reușit să satisfacem întru totul cerințele clientului nostru și pe cele ale companiei responsabile cu instalarea. Acesta este obiectivul nostru. Oferim asistență în etapa de proiectare, dar și în timpul fazei de instalare și de mentenanță. Pe scurt: suntem un partener de încredere pentru clienții noștri pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Pe lângă sistemul automat de uși glisante GEZE ECdrive T2, am dotat noua filială ALDI SÜD din Mühldorf am Inn cu diferite versiuni ale amortizorului de ușă GEZE TS 5000. Este o frumoasă dovadă a încrederii pe care clientul o are în noi.