Studii de caz

O lume fascinantă a macaralelor, bazată pe BAC – tehnologia construcțiilor

Noul Centru de vânzări și formare al producătorului de macarale ABUS este modern și memorabil – cu fațade complet vitrate și tehnologia inteligentă de management al clădirii. GEZE a implementat soluții făcute la comandă, bazate pe BACnet la KranHaus ABUS.

Tehnologia de management al clădirii, bazată pe BACnet pentru KranHaus

Soluțiile bazate pe BACnet furnizate de GEZE pentru KranHaus îndeplinesc cele mai stricte cerințe de funcționalitate și siguranță în conformitate cu întregul concept de „clădire inteligentă”.

În KranHalle, zona de intrare spațioasă a showroom-ului, GEZE a creat confort de trecere și siguranță, cu sisteme de ușă glisantă în regim automat, într-un design de ieșire de urgență. Ușile glisante se încadrează discret în designul transparent al fațadei exterioare și vestibulului, care acționează, de asemenea, ca un sistem de ecluze. În aspectul tradițional subțire GEZE de 7 cm, unitățile eficiente de acționare Slimdrive SL NT mișcă canaturile ușii glisante înalte de aproape 3 m, creând o lățime de deschidere de aproape 4 m.

Guri de evacuare a aerului uzat, conectate în rețea de instalaţie de evacuare a fumului şi a căldurii, pentru protecție preventivă contra incendiilor

Modul de interfață IO 420 BACnet de la GEZE.

Tehnologie de construcții controlabilă la nivel central – modulul de interfață IO 420 BACnet de la GEZE. © GEZE GmbH

Acoperișul vast al complexului de clădiri este complet echipat cu guri de evacuare a aerului uzat RWA conectate în rețea, creând o soluție BUS rapidă și economică pe 2 fire Bus CAN, bazată pe sistemul BUS de la GEZE. Gama tehnică a ferestrelor oferă o unitate optimă de acționare cu tijă RWA, în funcție de dimensiunea, locația și cerințele de ventilare ale luminatoarelor individuale. Gurile de evacuare a aerului uzat acționează ca sisteme comandate pentru evacuarea căldurii și a fumului în caz de incendiu, asigurând și ventilația zilnică. Unitățile de comandă MBZ 300 RWA din diferite clase de performanță gestionează furnizarea, coordonarea și monitorizarea tuturor unităților de acționare RWA din luminatoare. Gurile de evacuare a aerului uzat RWA conectate în rețea prezintă un avantaj suplimentar: grație unității de legătură BUS, detectarea focului și comanda individuală a sistemelor RWA pot fi gestionate prin intermediul unității centrale a senzorului de incendiu.

Controlul central al tehnicii de management al clădirii

Sistemele de ușă glisantă în regim automat și toate sistemele de evacuare a aerului uzat RWA din zona acoperișului pot fi monitorizate și operate central în orice moment. Acestea sunt integrate în sistemul de management al clădirii, bazat pe BACnet, prin intermediul modulului de interfață IO 420. Starea luminatoarelor („deschis”/„închis”) și modul de funcționare al ușii glisante (de exemplu, „în regim automat”/„în regim nocturn”) pot fi ușor vizualizate și schimbate. Aceasta înseamnă că un luminator lăsat involuntar deschis poate declanșa o alarmă în sistem sau poate fi închis dintr-un punct central. Modulul IO 420 oferă securitate suplimentară, raportând starea unei uși glisante sau a unui luminator către tehnologia de management al clădirii, după executarea unei „comenzi de control”.

Tehnologia macaralei „live” – cu tehnologie inteligentă de siguranță de la GEZE

Componentele de construcție personalizată ale diviziei de Soluții pentru Clienți KranHaus demonstrează cât de complet poate satisface GEZE cerințele specifice: punctul culminant al „KranHalle” deschis pe patru etaje, este o macara cu grindă dublă. Vizitatorii pot urca 10 m cu ascensorul și se pot bucura de o experiență de conducere a macaralei „în direct”. GEZE a creat o ușă cu acțiune bidirecțională ca intrare în grinda macaralei, care este încorporată în designul din sticlă al balustradei de siguranță și se deschide în ambele direcții. Modelul l-a reprezentat sistemul de perete despărțitor din sticlă Pendulo, cu un amortizor integrat invizibil, în profilul proiectat. Un electromotor IQ lock EL asigură securitate maximă. În conformitate cu principiul siguranței moderne a mașinii sau a ușilor platformei, ușa cu acțiune bidirecțională se deblochează numai atunci când este oprită complet, la punctul exact de reținere. Un semnal SPS al grinzii de pe macara declanșează blocarea, astfel încât vizitatorii să poată intra în siguranță. Înainte de „plecarea” grinzii macaralei, ușa de sticlă se închide la fel de precis și se auto-blochează prin încuietoarea IQ lock EL.

Produse GEZE în ABUS KranHaus

  • Unitate de acționare Slimdrive SL NT
  • Sistem de comandă central MBZ 300 RWA
  • Modul de interfață IO 420
  • Sistem de perete despărțitor din sticlă Pendulo
  • Închizător IQ lock EL