Tehnologie inovatoare pentru uși în clădirea primăriei clasate din La Rochelle

Clădirile istorice sunt bunuri culturale importante. Prin urmare, clădirile din patrimoniu trebuie sa respecte anumite cerințe atunci când vine vorba de renovare și modernizare. În primăria istorică din La Rochelle, un oraș de coastă francez din regiunea Charente-Maritime, sistemele moderne pentru uși oferite de GEZE asigură conservarea arhitecturii clădirilor de patrimoniu, facilitând în același timp accesul tuturor persoanelor în primărie.

Cea mai veche primărie din Franța, cea din La Rochelle, este o clădire încadrată ca monument istoric

Pasajul istoric cu arcade duce către ușa modernă de intrare.

Pasajul istoric cu arcade duce către ușa modernă de intrare. © Aline Nédélec / GEZE GmbH

Primăria se află pe același amplasament încă de la înființarea orașului La Rochelle, în 1298, ceea ce o face una dintre cele mai vechi clădiri încă în uz din Franța. A fost construită în stil gotic și renascentist și, cu zidul său de împrejmuire crenelat, cu turlele mici de colț și cu turnul de veghe cu o statuie din ceramică a regelui francez Henric al IV-lea, se numără printre cele mai importante clădiri istorice ale orașului.

Spațiile publice sunt luminoase și accesibile mulțumită ușilor glisante automate, cu vitrare integrală.

Spații publice cu uși glisante automate, cu vitrare integrală. © Aline Nédélec / GEZE GmbH

Renovarea unei clădiri declarate monument istoric

În 1861, clădirea istorică a fost plasată inclusă în patrimoniul istoric și a fost supusă unor ample lucrări de reabilitare, pentru a restaura unele dintre elementele originale și pentru a efectua modificările și modernizările necesare. Primăria din La Rochelle a fost supusă acum, pentru a doua oară, unor renovări esențiale. Aceste lucrări au fost efectuate în urma unui incendiu care s-a extins la toate zonele de acoperiș din partea istorică a clădirii, ceea ce a dus la prăbușirea structurii. Având în vedere amploarea pagubelor și valoarea culturală a clădirii istorice, lucrările ample de reconstrucți au reprezentat o provocare considerabilă. Cele mai importante provocări au constat, fără îndoială, în restaurarea secțiunilor clasate ale clădirii, la starea lor inițială. În același timp, zonele deschise publicului au trebuit reproiectate în conformitate cu standardele moderne de siguranță și accesibilitate.

Sub conducerea lui Philippe Villeneuve, un renumit arhitect-șef al monumentelor istorice, responsabil și de restaurarea catedralei Notre-Dame, proiectul de reconstrucție și renovare a primăriei istorice a durat aproape șase ani. Cu toate acestea, eforturile au dat roade: arhitectura istorică strălucește acum într-o nouă splendoare, iar primăria din La Rochelle oferă confort și accesibilitate tuturor vizitatorilor.

Recepția se află în spatele unei uși automate cu vitrare integrală, datorită  căreia intrarea în această clădire istorică este accesibilă tuturor.

Recepția se află în spatele unei uși automate cu vitrare integrală. © Aline Nédélec / GEZE GmbH

O zonă de recepție luminoasă, mulțumită ușilor glisante automate, cu vitrare integrală.

O zonă de recepție luminoasă, mulțumită ușilor glisante automate, cu vitrare integrală. © Aline Nédélec / GEZE GmbH

Sistemele de uși glisante automate asigură accesibilitatea

Asigurarea accesibilității în cadrul primăriei istorice a fost un obiectiv cheie al amplului proiect de renovare și modernizare. Spațiile publice sunt acum luminoase și deschise mulțumită ușilor glisante automate cu vitrare integrală, instalate în foaier. Ușile automate asigură accesibilitatea în clădire pentru toți vizitatorii, inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Designul discret completează arhitectura istorică

În foaierul clădirii, au fost instalate uși automate cu sistem de acționare a ușii Slimdrive de la GEZE. Cu o înălțime de montaj de numai 7 centimetri, sistemul pentru ușă se integrează perfect în arhitectura istorică. Una dintre ușile glisante automate se află în spatele unei uși originale, care a fost conservată în fațadă. Acest lucru a făcut posibilă păstrarea fațadei clasate, asigurând în același timp un confort de trecere modern în interiorul clădirii.

Dincolo de vestibulul din foaier, o altă ușă glisantă automată, dublă, cu vitrare integrală duce către recepție. Feroneria elegantă din oțel inoxidabil (pentru ușile glisante cu vitrare integrală) respectă standardele exigente de proiectare, asigurând în același timp o transparență maximă și permite să intre cât mai multă lumină posibil.

Mai multe despre sistemele complet din sticlă

Ușile glisante cu vitrare integrală și sistemele de control al accesului separă zonele publice de cele de birouri.

Sistemele de control al accesului separă zonele publice de cele de birouri. © Aline Nédélec / GEZE GmbH

Comanda ergonomică a accesului – o necesitate pentru clădirile publice

Beneficiile tehnologiei moderne pentru uși sunt evidente în toate sectoarele clădirii, care necesită o autorizare de acces specifică. La primăria istorică din La Rochelle, două uși automate asigură accesul la zonele administrative în care au acces numai angajații primăriei. O ușă automată GEZE Slimdrive a fost echipată cu un sistem de control al accesului, care permite accesul numai persoanelor autorizate. O a doua ușă automată servește ca ieșire într-o singură direcție, din birouri în foaier.Prin urmare, tehnologia noastră modernă pentru uși completează arhitectura istorică cu un confort excelent și un design accesibil pentru toți.

Mai multe despre comanda accesului

DESCOPERIȚI ALTE SOLUȚII INDUSTRIALE PENTRU CLĂDIRI ISTORICE

Alte avantaje ale unităților de acționare GEZE Slimdrive

  • Unitate de acționare foarte lină, cu curent continuu și uzură redusă
  • Poate fi conectată și integrată în sistemele de comandă a clădirilor, prin intermediul magistralei CAN
  • Protecție independentă împotriva erorilor și capacitate de înregistrare a datelor
  • Intrări și ieșiri configurabile în mod independent pentru diverse aplicații
  • Baterie integrată pentru deschidere de urgență în caz de defecțiuni legate de siguranță, de ex. pană de curent
  • Cerințe reduse de mentenanță, datorită cărucioarelor cu role cu autocurățare