Studii de caz

Soluții RWA făcute la comandă pentru arhitectura istorică

Biserica Tuturor Sfinților din Wittenberg a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, fiind un exemplu impresionant de arhitectură neoclasică și un magnet pentru vizitatori. GEZE a montat sisteme înaltă calitate pentru uși, ca parte a unei soluții RWA personalizate în Biserica Tuturor Sfinților.

Protecție preventivă contra incendiilor pentru Biserica a Tuturor Sfinților, monument istoric

De când călugărul Martin Luther și-a scris aici cele 95 de teze, Biserica Tuturor Sfinților (Lutherkirche) din Wittenberg a simbolizat începutul Reformei. Pentru a permite accesul miilor de vizitatori la acest reper cultural, conservarea clădirii de patrimoniu a trebuit reconciliată cu cerințele moderne de securitate și protecție preventivă contra incendiilor. GEZE a furnizat în acest scop tehnologie de ultimă generație în domeniul ușilor și siguranței.

Componentele RWA de ultimă generație protejează căile de evacuare.

Cadru exterior al ușii de evacuare de pe acoperișul clopotniței

Ușă de ieșire de urgență și componentele RWA: ușă de ieșire pe acoperiș, Biserica Tuturor Sfinților.

Biserica Tuturor Sfinților este un exemplu despre modul în care sistemele de evacuare a fumului și a căldurii (RWA) pot fi instalate armonios în clădirile istorice, în combinație cu tehnologia modernă pentru uși și încuiere. De exemplu, ca parte a renovării, scara clopotniței a trebuit adaptată pentru a satisface anumite cerințe structurale de siguranță și protecție antiincendiu. În caz de incendiu, este vital ca să nu existe fum în casa scărilor, permițând utilizarea căilor de evacuare și de salvare în siguranță. În același timp, ușa trebuie încuiată în conformitate cu instrucțiunile de asigurare și orice utilizare necorespunzătoare trebuie să fie raportată la instalația de alarmă la efracție. GEZE a îndeplinit aceste cerințe complexe cu un sistem combinat de componente RWA, tehnologie de încuiere de ultimă generație și sisteme pentru uși.

Ușă de evacuare și zonă de ventilare, la pachet

Prim-plan al canatului ușii cu broască antipanică IQ lock

Broască antipanică IQ lock de la GEZE, pe ușa de evacuare de pe acoperișul Bisericii Tuturor Sfinților.

RWA naturală are loc numai dacă există suficient spațiu pentru ventilarea aerului uzat și aportul aerului proaspăt. Zonele pentru aport de aer proaspăt pot fi găsite în partea inferioară a Bisericii Tuturor Sfinților. Aerul pătrunde prin acestea, astfel încât, în caz de incendiu, fumul să se ridice odată cu căldura și să fie extras prin zonele de evacuare din partea superioară a clădirii. Ușa spre ieșirea din acoperiș a clopotniței fără ferestre acționează ca o deschidere RWA. Se deschide spre exterior în caz de incendiu, acționând și ca o ușă suplimentară a căii de evacuare. Sistemul pentru uși se închide printr-o broască antipanică cu blocare proprie, care poate fi deschisă manual din interior în orice moment în caz de pericol, răspunzând astfel cerințelor unei uși de ieșire de urgență.

RWA și sistemul de cale de evacuare, combinate pentru Biserica Tuturor Sfinților

În caz de incendiu, detectorul de incendiu este declanșat manual sau prin intermediul senzorului de fum. În același timp, sistemul de comandă central RWA controlează în regim automat gurile de evacuare a aerului uzat din clădire și aportul de aer proaspăt. Broasca antipanică deblochează ușa clopotniței în mai puțin de o secundă atunci când se declanșează alarma, permițând deschiderea manuală a sistemului pentru ușă. Simultan, un raport în regim automat este transmis instalației de alarmă la efracție, pentru a indica faptul că ușa este deschisă. Combinația unui sistem de comandă central RWA cu broasca antipanică IQ lock și amortizorul GEZE TS 5000 montat invers îndeplinește cerințele complexe ale acestei clădiri istorice, asigurând evacuarea rapidă a căldurii și a fumului și eliberarea căilor de evacuare fiabile.

Produse GEZE în Biserica Tuturor Sfinților

  • Broască antipanică IQ lock
  • Amortizor pentru ușă GEZE TS 5000