Studii de caz

Asigurarea căii de evacuare cu uși de ieșire de urgență GEZE în noul Terminal portuar din Roma

Noul Terminal portuar al orașului Roma (RCT), aflat în portul Civitavecchia, a fost construit special pentru navele de croazieră. Acesta este conceput pentru a deservi navele de croazieră în mod eficient, oferind pasagerilor maximum de confort și de siguranță. Ușile eficiente de ieșire în regim automat și ușile de ieșire de urgență produse de GEZE asigură accesul confortabil, calea de evacuare și accesul fără obstacole.

Eficient confortabil și sigur: noul Terminal portuar din Roma (RCT)

Accesul în zona principală de pasageri de la parter cu uși automate GEZE. Foto: Emanuele Sardi pentru GEZE GmbH

Accesul în zona principală de pasageri de la parter cu uși automate GEZE. © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Croazierele sunt din ce în ce mai populare. Noul Terminal portuar al orașului Roma (RCT), din portul Civitavecchia a început să opereze la timp pentru începutul sezonului de Sărbători. Ca dană de acostare pentru vasele de croazieră mediteraneene și pentru excursii terestre, acesta își propune să ofere pasagerilor confortul maxim, chiar și înainte de îmbarcare. Chiar și cel mai mare dintre giganții care pleacă în ocean poate fi reaprovizionat și expediat rapid, la fel de eficient.

Cel mai modern terminal de croaziere din Europa a fost numit după legendarul marinar și explorator Amerigo Vespucci. Rețeaua de operatori RCT (Costa Cruises, MSC Cruises și Royal Caribbean) a investit 20 de milioane de euro în noua clădire de 11.000 m2.

Contribuția noastră la noul terminal portuar al orașului Roma (RCT), din portul Civitavecchia:

 • Acces fără obstacole și confortabil cu ușile automate GEZE
 • Asigurarea căii de evacuare, datorită ușilor de ieșire de urgență GEZE cu canaturi de ușă BO
 • Operare centrală pentru o mai mare comoditate și securitate în utilizarea de zi cu zi și în caz de pericole
 • Concepute pentru tehnologia de transport maritim: toate dispozitivele GEZE de acționare pentru uși sunt rezistente la coroziune și la apă
 • Sprijinirea fazei de construcție: coordonarea tuturor părților implicate în procesul de construcție

Cu o selecție vastă de opțiuni oferite de gama de uși automate și complexele sale capacități de soluționare a problemelor în construcția proiectului, filiala GEZE Italia oferă soluții excelente pentru uși eficiente din punct de vedere al costurilor. Încă de la început, în planificare și implementare au fost luate în considerare nevoile pasagerilor, ale operatorilor și ale tuturor celor care lucrează la terminal. Pe lângă implementarea rapidă și lină a soluțiilor pentru uși, GEZE a coordonat colaborarea dintre toate părțile implicate în construcție.

Sisteme pentru uși, perfect reglate

Primul punct de contact pentru pasageri este zona de verificare a bagajelor de la parterul terminalului. Ușile glisante în regim automat cu două canaturi la intrarea din față sunt foarte intens utilizate. Sistemele ECdrive asigură comportamentul de deschidere și închidere a ușilor în regim automat, silențios – ideal pentru clădiri fără bariere. Timpul de menținere a poziției deschise a ușilor glisante depinde de numărul de persoane care trec. Utilizatorii ușii și operatorii beneficiază de avantajele unităților de acționare ECdrive pentru uși:

 • accesul confortabil fără bariere prin sistemul digital inteligent de comandă și sistem de senzori cu automonitorizare
 • cele mai înalte standarde de securitate prin certificarea DIN 18650
 • fiabilitate fără compromisuri: un număr mare de cicluri de mișcare, datorită calității excepționale
 • parametrii de mișcare reglați individual (accelerare, timp de menținere a poziției deschise, viteză de deschidere și închidere)

Toate unitățile de acționare GEZE sunt concepute pentru rigorile traficului marin și sunt impermeabile și rezistente la coroziune. Toate componentele electronice sunt ascunse în interiorul ușilor. Ușile glisante robuste și atrăgătoare din punct de vedere vizual sunt stabile chiar și sub solicitările intense ale vânturilor marine.

Check-in fără stres: acces pentru toți cu uși automate GEZE

GEZE uși automate: funcționalitate care se îmbină cu aspectul general. Foto: Emanuele Sardi pentru GEZE GmbH

GEZE uși automate: funcționalitate care se îmbină cu aspectul general © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Cea mai importantă prioritate este gestionarea fără probleme a unui număr mare de pasageri cu bagaje la intrările terminalului. Ușile glisante în regim automat de la GEZE asigură accesul pentru toți. Există 60 de birouri de check-in la primul etaj. De asemenea, pasagerii și personalul se bucură de un acces fără obstacole și confortabil la zonele individuale ale terminalului și la intrările pe terasă, datorită ușilor glisante ECdrive. Ușile sunt instalate, de exemplu, în zona de așteptare confortabilă și luminoasă, cu cafenea, baruri și salon VIP. O expoziție despre istoria Civitavecchia și regiunea Latium care, împreună cu capitala sa, Roma, a modelat întreaga cultură occidentală, este găzduită într-un mic muzeu, oferind în același timp acces fără restricții.

Uși de ieșire de urgență BO: securitate maximă pe calea de evacuare

Uși de ieșire de urgență Siguranță maximă pe căile de evacuare, datorită ușilor de ieșire de urgență Foto: Emanuele Sardi pentru GEZE GmbH

Uși de ieșire de urgență BO (break-out) Siguranță maximă pe căile de evacuare, datorită ușilor de ieșire de urgență BO © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Un număr mare de uși glisante cu funcție de cale de evacuare au fost montate în variantă BO (break-out). Feroneriile suplimentare ale ușii cu o caracteristică rotativă permit rotirea manuală a canatului de ușă în situații periculoase. Feroneriile speciale înclinate, de pe ușile de ieșire de urgență, creează lățimi maxime de deschidere, permițând evacuarea terminalului cât mai sigur și rapid posibil.

Comanda centrală a ușilor automate

O supraveghere constantă, datorită sistemului central de comandă. Foto: Emanuele Sardi pentru GEZE GmbH

O supraveghere constantă, datorită sistemului central de comandă. © Emanuele Sardi / GEZE GmbH

Datorită comenzilor digitale inteligente, ușile automate ECdrive pot fi conectate cu sistemul tehnic al clădirii. Defecțiunile ușilor pot fi raportate către o locație centrală. Deoarece sunt conectate la sistemul de alarmă împotriva pericolelor și la sistemul de asigurare a căii de evacuare, atât ușile individuale, cât și toate ușile de ieșire de urgență în regim automat pot fi operate de la distanță, în caz de pericol.

Produse GEZE din Terminalul portuar Amerigo Vespucci

 • Uși automate cu ECdrive
 • GEZE Slimdrive SL-BO, uși glisante BO (break-out)