Studii de caz

Mări tropicale dincolo de sticlă: uși rotative conduc către Badeparadies Schwarzwald

Apă caldă (330C), palmieri și o piscină tip lagună, care se îmbină perfect cu piscina în aer liber: Badeparadies Schwarzwald din Titisee-Neustadt oferă un sentiment real de plajă tropicală. GEZE și-a dovedit din nou cunoștințele tehnice atunci când a dezvoltat uși rotative inovatoare pentru Badeparadies.

Estetica sticlei de ultimă generație, cu senzație caraibiană

Atmosfera Mărilor Sudului în Munții Pădurea Neagră? O puteți găsi cu adevărat chiar aici: în oaza noului „Badeparadies Schwarzwald” din Titisee-Neustadt. „Laguna albastră”, înconjurată de palmieri, cu piscina interioară care pare să se verse în piscina în aer liber, invită vizitatorii să înoate și să se relaxeze. O construcție ușoară, vitrată, cu o cupolă de sticlă având suprafața de 2500 m² și înălțimea de 18 m, acoperă oaza ca o capodoperă arhitecturală. În zilele călduroase, acoperișul panoramic se deschide în regim automat și încântă oaspeții cu o atmosferă de vacanță scăldată în lumină.

GEZE este parte din complexul termal de ultimă generație

Schwarzwald Badeparadies a fost planificat și pus în funcțiune de Josef Wund în colaborare cu zece comunități din Munții Pădurea Neagră. Atunci când a proiectat Badeparadies, Wund a putut să-și valorifice experiența dobândită la băile termale din Erding și Bad Wörishofen. Au fost investiți în total 30 milioane euro pentru implementarea facilităților pentru înot, a confortului și securității clădirilor, precum și pentru o proiectare la cel mai înalt nivel. GEZE a contribuit, de asemenea, la îndeplinirea acestor cerințe ridicate – incluzând ușile rotative în zona de intrare, precum și o ușă rotativă cu acționare manuală, plăcută din punct de vedere estetic, în apa care leagă piscina interioară de cea exterioară.

Estetică inovatoare: Ușă rotativă în apă, către piscina exterioară

Ușă GEZE rotativă manual, la Badeparadies Schwarzwald.

Dintr-o singură sursă: pereții de tambur, canaturile ușii și acoperișul ușii rotative din apă toate sunt confecționate exclusiv din sticlă. Foto: Oliver Look pentru GEZE GmbH © Oliver Look / GEZE GmbH

Cu siguranță un punct de reper în ceea ce privește aspectul și funcția este ușa rotativă din apă, cu acționare manuală și complet vitrată, pe care GEZE a adus-o la viață în culoarul de trecere de la piscina interioară la piscina exterioară. În conformitate cu cerințele ridicate privind estetica, pereții de tambur, canaturile ușii și acoperișul ușii rotative au fost create complet din sticlă cu cadru subțire, astfel încât înotătorii sunt ghidați către exterior, de unde se pot bucura de o privire panoramică asupra locurilor. O construcție special proiectată depășește rezistența apei, canaturile ușii deschizându-se doar cu o ușoară atingere. Combinația de tehnologie inovatoare și design estetic arată de ce GEZE a fost catalogată ca lider pe piața mondială de tehnologie pentru uși, în „Lexikon der deutschen Weltmarktführer” (Enciclopedia liderilor de piață din Germania).

Ușile rotative contribuie la conceptul de sustenabilitate

Uși rotative vitrate de la GEZE, la intrarea parcului acvatic.

Ușile rotative de fațadă cu cadru subțire de la GEZE gestionează traficul ridicat de persoane din zona de intrare. Foto: Oliver Look pentru GEZE GmbH

Durabilitatea și gradul de eficacitate energetică joacă un rol-cheie în planificarea parcului acvatic. Din acest motiv, constructorii au ales să integreze în total cinci sisteme spațioase de uși rotative de la GEZE în cupola de sticlă a parcului acvatic și fațada de la intrarea principală. Ușile rotative gestionează un număr mare de vizitatori într-un mod „curgător” și pot fi și deschise și închise, în același timp. Acest lucru le permite să separe climatul interior și exterior, să rețină afară tirajul de aer, zgomotul și praful și să optimizeze climatul încăperii.

Fațada continuă din sticlă, cu cerință ridicată de securitate

Ușă rotativă GEZE în apă, intrarea la piscinele în aer liber.

Înotătorii ies fără efort prin ușa rotativă cu acționare manuală. Foto: Oliver Look pentru GEZE GmbH

Ușile rotative nu sunt doar o soluție ideală pentru o instalație de climatizare – designul lor elegant și contemporan păstrează, de asemenea, consistența fațadei din sticlă din zona de intrare. Dispozitivul de poziționare automată setează ușile rotative înapoi în poziția de ieșire după fiecare mișcare pentru a primi următorul oaspete – asigurând astfel o comoditate ridicată chiar și în condițiile unui trafic intens de vizitatori. Conceptul de siguranță pentru clădire a fost luat în considerare și la implementarea sistemelor pentru ușă. Contactul cu marginile de închidere declanșează o frână de urgență și împiedică prinderea mâinilor sau obiectelor între pereții de tambur și canaturile montate pe lateral. Limitarea în regim automat a vitezei de balansare a canaturilor garantează siguranță la intrare și protejează, de exemplu, copii care se joacă.

Ușile rotative în căile de evacuare și de salvare

Fațadă din sticlă la Badeparadies Schwarzwald, vedere exterioară

Ușile rotative și ușa centrală batantă bidirecțional se încadrează discret în fațada din sticlă. Foto: Oliver Look pentru GEZE GmbH

Ușile rotative din cupola de sticlă fac parte din calea de evacuare și salvare și, prin urmare, au o importanță majoră într-un parc acvatic unde se pot afla în orice moment până la 2.200 de vizitatori. Tehnologia de siguranță de la GEZE permite oamenilor să părăsească Badeparadies rapid și intuitiv în caz de pericol. Ușile rotative din cupola de sticlă au fost dotate, din acest motiv, cu canaturi de tip break-out. Acestea pot fi deschise manual și astfel se eliberează căile de evacuare și de salvare.

Amortizor Boxer amor de la GEZE – ecologic și sigur

O ușă vitrată batantă bidirecțional cu amortizor Boxer de la GEZE, conduce către facilitățile exterioare, între ușile rotative din apă și de pe „uscat”. Amortizorul integrat este extrem de elegant, fiind „ascuns” în șina de tensionare a ușii din sticlă și permițând un design fluent al ușii în fațada din sticlă. Acest fapt oferă siguranța că ușa din sticlă rămâne întotdeauna închisă și se evită pierderea de căldură. Soluția specială din sticlă cu amortizor integrat este potrivită în ceea ce privește conceptul de securitate a clădirii. Pericolul de rănire și utilizarea necorespunzătoare sunt evitate, iar marginile inferioare din sticlă protejează ușa de deteriorare.

Produse GEZE la Badeparadies Schwarzwald

  • Ușă rotativă în apă, cu acționare manuală
  • Sisteme de ușă rotativă
  • Uși rotative cu canaturi de tip break-out (BO)
  • Ușă cu vitrare integrală batantă bidirecțional, și amortizor Boxer de la GEZE