Studii de caz

GEZE, uși rotative: tehnologii pentru uși, în Universitatea Viitorului

Cu cerințe stricte în ceea ce privește designul, confortul și funcționalitatea, noul Colegiu al Orașului Glasgow, este considerat „Universitatea Viitorului”. GEZE Marea Britanie a avut o contribuție crucială la aspectul modern și percepția asupra colegiului tehnic, cu soluții personalizate pentru uși, inclusiv uși rotative și uși batante.

Sisteme de ultimă generație pentru uși, la Colegiul Orașului Glasgow

Vedere exterioară a Colegiul Orașului Glasgow.

Arhitectură modernă cu așteptări exigente în privința funcționalității: Colegiul Orașului Glasgow.

Proiectul de 228 milioane lire sterline pentru o capacitate totală de 40.000 studenți și 1.300 angajați a fost finalizat de compania de construcții Sir Robert McAlpine. Zonele de intrare de pe laturile de vest și de sud au fost proiectate folosind tehnologia pentru ușă GEZE, spre a reflecta estetica structurală a clădirii campusului.

Clădirea nouă, ultramodernă, cu peste 1.000 de săli de clasă, are un design fascinant, și în același timp îndeplinește cerințe ridicate pentru funcționalitate și siguranță.

Ușile rotative cu acționare manuală asigură fluiditatea traficului

Aripile de vest de și sud impresionează cu fațadele moderne din oțel și sticlă, cu două uși rotative cu acționare manuală. Uși batante în regim automat au fost instalate chiar lângă fiecare ușă rotativă.

Ușile rotative cu acționare manuală cu unități de acționare TSA 325 NT sunt soluția ideală pentru cerințele specifice ale clădirii în ceea ce privește funcționalitatea și accesul confortabil. Canaturile generoase ale ușii sunt ușor de mutat, iar mecanismul de comandă integrat nu mai împinge în spatele unei persoane care intră prin ușa batantă. În plus, ușile rotative protejează în mod eficient holul împotriva tirajului de aer, a prafului și a zgomotului.

Uși batante în regim automat, proiectate și ca ieșiri de urgență

Ușile batante în regim automat situate chiar lângă ușile rotative au fost echipate cu motoare de ușă batantă electromecanice GEZE Slimdrive EMD-F, pentru a oferi flexibilitate maximă. Acestea pot fi comandate cu un buton acționat prin apăsare, oferind acces fără restricții persoanelor cu mobilitate limitată. Unitatea de acționare pentru ușă are doar 7 cm înălțime și se integrează discret în toc pentru a muta canatul ușii cu precizie, în mod fiabil și extrem de silențios. În caz de incendiu, ușile batante servesc, de asemenea, ca uși de ieșire de urgență fără restricții.

Utilizarea produselor GEZE într-un proiect arhitectonic atât de dinamic reprezintă un adevărat semn al încrederii arhitecților în soluțiile noastre. Colegiul Orașului Glasgow oferă oportunități deosebite atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice, și suntem încântați că soluțiile noastre sunt parte a acestuia.

Kaz Spiewakowski, director executiv al GEZE Marea Britanie

Uși glisante în regim automat: confort de ușă, fără efort

Ușă batantă în regim automat cu unitate de acționare Slimdrive EMD-F.

Acces confortabil, fără restricții: ușile batante în regim automat pot fi activate cu un buton acționat prin apăsare.

O ușă glisantă în regim automat cu un singur canat, cu unitate de acționare GEZE Slimdrive SL NT îi conduce pe studenți și vizitatori în interiorul campusului Riverside. Clădirea ultramodernă, nominalizată la prestigiosul Premiu Stirling, găzduiește peste 3.000 de studenți în construcții navale și tehnologie marină.

Dispozitivele subțiri de acționare Slimdrive SL NT (doar 7 cm înălțime) se integrează aproape invizibil în zona de intrare modernă, mutând canaturi de ușă de până la 125 kg silențios și fără efort. Acest aspect reprezintă soluția ideală de acționare,pentru o clădire publică cu trafic constant ridicat în ambele direcții – în special într-o clădire precum Riverside, utilizată totodată ca și clădire rezidențială. Soluțiile moderne de ușă GEZE au jucat un rol-cheie pentru confortul studenților, care astfel se pot deplasa comod și în siguranță prin împrejurimi. 

Produse GEZE în clădirea Colegiului Orașului Glasgow

  • Ușă rotativă cu acționare manuală TSA 325 NT
  • Sistem de acționare pentru uși batante Slimdrive EMD-F
  • Sistem de ușă glisantă în regim automat Slimdrive SL NT