Subiecte

Compartimentarea inteligentă și cu stil a spațiului

Stiluri noi sau diferite pentru spațiile de locuit, utilizarea mai eficientă a spațiilor de birouri sau utilizarea flexibilă a intrărilor vitrate? Nicio problemă în cazul utilizării de sisteme moderne de compartimentare a spațiului. Spațiile pot fi divizate și reunite prin utilizarea de pereți ficși sau glisanți și uși glisante din lemn, PVC, metal și sticlă. GEZE are soluții stilate de feronerie pentru uși concepute pentru toate aceste elemente de arhitectură funcțională.

Mărirea vizuală a spațiului încăperilor – cu uși din sticlă glisante

Ușile glisante din sticlă asigură iluminarea naturală a încăperilor.

Ușile glisante din sticlă asigură iluminarea naturală a încăperilor.

Ar fi o variantă, dar de regulă nepractică: adaptarea încăperilor la moduri diferite de utilizare cu ajutorul rafturilor, paravanelor sau elementelor pliabile de compartimentare a spațiului, respectiv asigurarea intimității sau izolării fonice cu ajutorul perdelelor sau pereților despărțitori. Senzația creată este de regulă de spațiu înghesuit, întunecos. Soluția preferată de specialiștii în design interior și arhitecți este aceea de reunire sau divizare rapidă a spațiului prin intermediul unor uși glisante sau pereți glisanți cu acționare confortabilă. În acest sens, utilizarea sticlei permite crearea senzației de spațiu deschis, de transparență.

Nu este vorba doar despre faptul că lumina face ca fiecare încăpere să pară mai largă și mai spațioasă; lumina naturală își aduce, de asemenea, o contribuție majoră la starea de sănătate fizică și psihică a utilizatorilor și rezidenților. Tehnologiile moderne din domeniul sticlei permit și înlocuirea cu sticlă a unor suprafețe întregi ale pereților. Se obțin astfel noi birouri, săli de conferințe, săli de așteptare sau camere de locuit elegante – fără lucrări costisitoare de construcție. Elementele de feronerie funcționale ale ușilor asigură mobilitate și flexibilitate, elementele individuale deplasându-se pe profiluri sau șine de rulare.

Elementele de compartimentare a spațiului GEZE: divizare și reunire cu stil

Pereții glisanți manuali (MSW) deschid, separă, compartimentează și adaptează flexibil spațiile în funcție de modul specific de utilizare a acestora. Structura modulară a sistemului MSW permite utilizarea de diferite elemente de sistem cu funcții variate. Elementele cu canaturi fixe pot fi utilizate ca uși bidirecționale, batante și cu opritor sau ca panouri fixe. Elementele cu canat deplasabil pe orizontală, pe de altă parte, sunt utilizate ca uși glisante.

Acesta înseamnă că o ușă glisantă închisă poate fi transformată rapid într-o ușă batantă complet funcțională cu ajutorul unui mecanism de blocare ușor de utilizat. Aceasta este soluția perfectă atunci când intrarea vitrată MSW, de exemplu a unui magazin sau a unei cafenele, urmează să nu fie deschisă complet pe vreme rece. GEZE furnizează opțiuni atractive din punct de vedere al stilului prin diferitele profiluri de acoperire, care rulează oblic spre geam sau care au un design unghiular modern.

Accesați Broșura de produs pentru pereții glisanți manuali (MSW) GEZE (PDF | 3.27 MB)

Accesați Portalul clienți – Instrumentul de configurare MSW

Pereții glisanți manuali GEZE din clădirea Ronald McDonald House

Peretele glisant manual furnizat de GEZE (foto: Lothar Wels pentru GEZE GmbH)

Peretele glisant manual furnizat de GEZE (foto: Lothar Wels pentru GEZE GmbH) © Lothar Wels / GEZE GmbH

Tinerii pacienți pot sta împreună cu familia înainte și după tratament în spitalul universitar odată cu construirea noii clădiri Ronald McDonald House din Tübingen. Arhitectura deschisă a clădirii nu doar că asigură o atmosferă primitoare și luminoasă. Spațiul deschis enorm de la parter permite și o utilizare flexibilă, cum ar fi pentru organizarea de evenimente.

Acesta poate fi deschis, compartimentat și separat prin intermediul pereților glisanți manuali (MSW) furnizați de GEZE. Structura modulară a sistemului permite utilizarea de elemente cu diferite funcții. Astfel, sistemul MSW este soluția ideală pentru o proiectare transparentă a palierului.

Sistemul Pendulo GEZE include diferite uși batante bidirecționale cu unul sau două canaturi, cu sau fără luminator și elemente cu panouri fixe, ce pot fi combinate între ele în funcție de necesități.

Sistemul Pendulo GEZE © Jochen Stüber / GEZE GmbH

Sistemul GEZE Pendulo de perete complet din sticlă

Sistem transparent de compartimentare a spațiului din birouri, magazine sau locuințe: numeroase soluții elegante diferite sunt transpuse în realitate cu ajutorul sistemului Pendulo. Ceea ce îl face cu adevărat special: sistemul GEZE maschează componenta tehnică inteligentă – un amortizor integrat – în profilul inferior de design. Aceasta înseamnă că ușa poate fi deschisă în ambele sensuri, sistemul asigurând o mișcare echilibrată de închidere, cu revenirea lină în poziția de repaus. Proiectarea sistemului de perete complet din sticlă GEZE este, de asemenea, simplă: cu ajutorul instrumentului de configurare online Pendulo, se pot concepe rapid și ușor soluții complete dintr-o singură sursă – conform dorințelor fiecăruia.

Accesați Portalul clienți – Instrumentul de configurare Pendulo

Domenii de aplicabilitate a sistemului GEZE Pendulo

  • Sisteme de separare a birourilor de coridoare
  • Săli de conferințe multifuncționale
  • Zone de așteptare ale cabinetelor medicale
  • Intrări ale magazinelor din centrele comerciale
  • Holuri de intrare ale spațiilor de uz privat și comercial

Componentele tehnice pentru uși glisante furnizate de GEZE: componente tehnice elegante – cu mare durabilitate

GEZE furnizează diferite soluții de feronerie pentru uși concepute pentru sisteme de uși glisante, pereți despărțitori sau elemente mobile funcționale și atractive. Acestea constau dintr-un profil de rulare și cărucioarele cu role ghidate pe acesta, prin intermediul cărora sunt deplasate canaturile ușii glisante din sticlă, lemn sau metal. Între avantajele deosebite ale acestora, se află și rularea lină și stilul elegant. O gamă extinsă de accesorii permite o multitudine de soluții.

Role și elemente de feronerie stilate GEZE pentru uși glisante manuale

  Uși glisante Storuri glisante
  Rollan
40 NT
Rollan
80 NT
Levolan
60
Levolan
120
Perlan
140
Perlan
AUT-NT
Perlan
140 KS
Perlan
AUT 2
Masă canat
(max.)
40 kg. 80 kg 60 kg 120 kg 140 kg 80 kg 140 kg 120 kg
Confort rulare ** **** ****** ****** ***** ****** ***** ******
Material canat  
Lemn

Plastic

Metal

Sticlă - -

Protecție anticorozivă

Clasa 1

Clasa 1 Clasa 3 Clasa 3 Clasa 2 - Clasa 4 -

● = deosebit de adecvat
○ = de asemenea, adecvat
– = nu

Elementele de feronerie glisantă cu role Rollan și Perlan sunt concepute în principal pentru uși interioare, cele Perlan fiind, de asemenea, adecvate pentru aplicații exterioare.

Libertate maximă în privința stilului și proiectării

GEZE furnizează o gamă variată de soluții pentru sisteme funcționale, de mare capacitate și estetice de compartimentare a spațiului cu uși glisante, pereți glisanți și pereți complet din sticlă, cu libertate maximă în privința stilului în cursul proiectării.

Proiectanții pot configura pereții glisanți manuali (MSW) și pereții complet din sticlă Pendulo și Levolan 60/120 online cu ajutorul instrumentelor de configurare.

GEZE asigură, de asemenea, instruire cu privire la toate sistemele sub formă de webinare, fie la o filială GEZE, fie la sediul clientului. Clientul primește o documentație tehnică asociată proiectului completă pentru fiecare ofertă pregătită. La cerere, sunt disponibile soluții speciale pentru proiectanți.

Montaj rapid și ușor

Soluțiile GEZE prezintă, de asemenea, numeroase avantaje pentru procesatori: Sistemele MSW și Pendulo nu presupun procesarea sticlei pentru șinele pentru uși și profilurile pentru panouri fixe. Ambele sisteme pot fi montate ușor și rapid la fața locului.

În cazul sistemului MSW, cornierul adeziv VSG permite utilizarea de sticlă securizată VSG fără procesarea suplimentară a profilului sau sticlei.

Montaj rapid și necomplicat din față și cu un singur dispozitiv de montaj, datorită sistemului de montaj smart fix Levolan.

Operarea comodă a pereților glisanți manuali

Excelentele caracteristici de rulare și operarea silențioasă, datorită componentelor tehnice de ghidare curbate fac necesar doar un efort redus pentru deplasarea manuală a elementelor vitrate. Deschiderea completă, de exemplu, a intrării unui magazin prin intermediul cărucioarelor cu role SmartGuide ale sistemului MSW face ca sistemul să fir extrem de flexibil.

Sistemul Perlan de feronerie glisantă pentru uși este deosebit de robust, fiind utilizat în special în spații rezidențiale și de birouri intens circulate.

  • Rulare permanent lină, datorită celor două lagăre cu bile de precizie etanșate integrate în fiecare cărucior cu role, designului profilului de rulare și rolelor de dimensiuni generoase.
  • Protecție anticorozivă pentru spații interioare ușor umede, și în consecință durată lungă de viață, datorită lagărelor cu bile etanșate integrate. Profilul de rulare din aliaj anodizat reduce abraziunea, asigurând, totodată, o protecție anticorozivă îmbunătățită.
  • Retractarea lină în poziția de capăt, datorită sistemului GEZE Perlan 140 SoftStop protejează ușa și elementele de feronerie ale ușii și crește durata de viață a ușii.