Ușă glisantă automată sau manuală: alegerea potrivită atunci când proiectați ușa?

Ușile glisante sunt adesea folosite atunci când se caută o soluție deosebit de convenabilă, economică din punct de vedere al spațiului și în același timp elegantă. Dar, în unele cazuri, o ușă batantă sau chiar o ușă rotativă poate fi soluția mai bună: vă sprijinim în găsirea sistemului potrivit pentru proiectul dvs.

Diferitele variante de uși glisante - trecere în revistă

GEZE ECdrive T2 în magazinul ALDI SÜD din Mühldorf, Bavaria

Design subțire, elegant, combinat cu performanță: sistemul de uși glisante se deschide și se închide de peste 4000 de ori pe zi, pentru clienții ALDI SÜD din Mühldorf am Inn. © Robert Sprang / GEZE GmbH

Protecție împotriva incendiilor, design universal, confort, designul sau frecvența trecerilor – soluțiile de uși glisante GEZE au un răspuns pentru toate aceste cerințe. Cu toate acestea, cu fiecare proiect nou, proiectanții și arhitecții se confruntă cu sarcina de a răspunde unor cerințe structurale specifice și de a selecta tipul de ușă cu cea mai bună combinație de capacități și funcții.

Sisteme de uși glisante pentru exterior și interior

Accesibilitate combinată cu siguranță și un design elegant – ușile glisante automate permit acest lucru. Sistemele de uși glisante GEZE pentru zone exterioare și interioare asigură accesul confortabil și satisfac totodată cerințele estetice ale arhitecților. Chiar și în caz de urgență, se mențin cele mai înalte standarde de siguranță. Un acumulator integrat asigură deschiderea sau închiderea automată a ușii glisante, de exemplu, în cazul unei căderi de curent. Suplimentar, ușile glisante automate sunt alegerea potrivită în ceea ce privește eficiența energetică: pe de o parte că, în mod normal, nu rămâne nicio ușă deschisă, iar pe de altă parte, sistemele de profile eficiente energetic, precum GEZE Ecdrive T2, oferă un bilanț energetic mai bun. Pe lângă produsele noastre standard vă oferim și numeroase soluții individuale de uși glisante automate. 

Fie că este vorba de un sistem de compartimentare a spațiului, de împărţirea încăperilor sau de trecere – sistemele de feronerie pentru uși glisante GEZE, gestionabile manual, permit ușilor din zona interioară să se deschidă și să se închidă ușor și în liniște – chiar și în cazul unor încărcări și utilizări intense. Ușile glisante din sticlă sunt un punct de atracție vizual și adaugă accente arhitecturale de înaltă calitate, ce captează lumina zilei în mod optim. Aici, sistemele noastre de feronerie glisantă, elegante şi de prelucrate de primă clasă, stabilesc noi standarde în ceea ce privește proiectarea flexibilă și libertatea de creaţie.

Avantajele ușilor glisante

Ușile glisante GEZE: fie ca intrare impresionantă, ori ca atracție vizuală pentru o zonă internă – sistemele de uși glisante sunt întotdeauna soluția optimă când vine vorba de acces sigur și comod și design.

Sistemele de uși glisante GEZE sunt utilizate în numeroase domenii industriale

GEZE ECdrive la intrarea în sălile de operație de la Childrenʼs Memorial Health Institute, Varșovia

GEZE ECdrive la intrarea în sălile de operație de la Childrenʼs Memorial Health Institute, Varșovia © Łukasz Janicki / GEZE Polska

În comerțul cu amănuntul, în industria hotelieră și de catering sau în clădirile publice – ușile glisante automate asigură accesul în clădiri în aproximativ 80% din cazuri. Deoarece este important ca un număr cât mai mare de oameni să poată intra sau ieși dintr-o clădire, într-un mod cât mai confortabil și în siguranță. Operarea fără contact și accesul fără restricții joacă, de asemenea, un rol important în aplicațiile din interiorul clădirilor. Ușile glisante automate sunt adesea folosite în zone cu cerințe crescute de igienă, de exemplu, în spitale.

Cu excepția produsului nostru Apoll, sistemele de feronerie pentru uși glisante GEZE sunt instalate numai în interiorul clădirilor – în special în clădiri de birouri, centre chirurgicale sau în sectorul rezidențial privat.

Cerințele și funcțiile centrale ale celor trei tipuri de uși

  UȘĂ GLISANTĂ UȘĂ ROTATIVĂ UȘĂ BATANTĂ

Protecție împotriva incendiilor

Feronerii de uși glisante:Nu

Ușile glisante automate: Da
Nu

în funcție de produsele selectate, vedeți aici.

Acces fără obstacole

Feronerii de uși glisante: opțional

Ușile glisante automate: Da

Nu Da, însă respectați limitele utilizării și excepțiile.
Cale de evacuare

Feronerii de uși glisante:Nu

Ușile glisante automate: Da, dacă sunt aprobate ca și căi de evacuare și de salvare

Manual: Nu

Automat: Numai pentru căi de evacuare și de salvare (fără protecție antifum): Da, numai cu varianta tip armonică, cu garnitură „break-out”

Da, compatibilă cu aproape orice ușă batantă Excepțiile sunt listate aici.

Ușă de interior/exterior

Feronerii de uși glisante: pentru zona de interior

Ușile glisante automate: Ambele, mai ales în zona de exterior

Ambele

Se pot folosi ca uși interioare sau de fațadă, în funcție de tipul de ușă batantă. Informații suplimentare puteți găsi aici:

Pentru instalații de blocare în poziție: În funcție de specificul locației se pot implementa diferite cerințe și funcții care nu se aplică conform tabelului. Vă rugăm să ne contactați.
Frecvență de trecere

Feronerii de uși glisante:Scăzută/medie

Ușile glisante automate: Ridicată

Manuală: De la redusă la ridicată

Automat: Ridicată

Ridicată, excepțiile sunt listate aici.

Sisteme de uși corespunzătoare Uși glisante cu un singur canat și cu canaturi multiple Sisteme de uși cu 3 și 4 canaturi

Sistemele de uși cu canat simplu sau dublu sunt disponibile pentru cele mai multe tipuri de uși batante, uși cu opritor cu canat batant pe dreapta și pe stânga. Excepțiile sunt listate aici.

Materialul canatului lemn/sticlă/metal Lemn + sticlă Sticlă/metal ușor

Lemn și sticlă pentru majoritatea tipurilor de uși batante. Excepțiile sunt listate aici.

Găsiți sistemul de ușă glisantă potrivit pentru proiectul dvs.

Știți deja că un sistem de uși glisante se potrivește perfect cerințelor dvs. structurale? Atunci aflați mai multe despre caracteristicile speciale ale grupului nostru de produse de uși glisante, din seria noastră de consultanță.

Găsiți ușa glisantă automată potrivită

Găsiți feroneria potrivită pentru ușile glisante

Proiectarea integrală a ușilor cu ajutorul BIM

Ușile sunt printre cele mai complexe componente în proiectarea clădirii. Vă oferim servicii ample de consiliere cu privire la BIM, precum și obiecte de ușă BIM gratuite. De exemplu, puteți încărca ușile glisante GEZE în diferite sisteme CAD și le puteți configura individual. Un instrument valoros pentru proiectarea integrală a clădirii.

Aflați mai multe despre proiectele BIM de la GEZE