Studii de caz

Uși etanșe, produse de GEZE, la Clinica pentru copii din Varșovia

Institutul Memorial pentru Copii (CMHI) este unul dintre cele mai mari și moderne centre de pediatrie din Polonia. Sistemele moderne pentru uși de la GEZE asigură acces fără obstacole și igienă, în noile săli de operații: ușile sălii de operații care se etanșează sunt completate perfect de radarele fără atingere și întrerupătoarele de proximitate.

Arhitectură terapeutică – spital cu arhitectură modernă în Polonia

Conceptul de spital pentru copii ca semn permanent al „păstrării vieții și sănătății” datează din 1965 și a reprezentat munca creativă a celebrei autoare poloneze de cărți pentru copii și supraviețuitoare a Holocaustului, Ewa Szelburg-Zarembina. Ideea s-a transformat în proiectul social „Viață și sănătate” și a pus bazele actualului CMHI Instytut Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka (Institutul Memorial pentru Sănătatea Copiilor) din Varșovia.

Uși etanșe, în regim de închidere automată – pentru sală de operații

EC drive sistem de ușă glisantă pentru canaturi de ușă de până la 120 kg.

Soluție elegantă: EC drive sistem de ușă glisantă pentru canaturi de ușă de până la 120 kg. © H. Łukasz Janicki / GEZE Polska

Sălile de operații și secțiile de terapie intensivă sunt printre cele mai sensibile zone clinice în ceea ce privește igiena. Ușile trebuie să se deschidă foarte repede și în mod fiabil, cu acces fără restricții, și să se închidă etanș. Canaturile mari și grele ale ușilor la deschidere largă către cea mai mare sală de operații hibridă, au fost prin urmare echipate cu sisteme pentru ușă glisantă Powerdrive HT în regim automat, cu închidere etanșă.

Sistemele Powerdrive HT creează o etanșare cu profilul perimetrului, în partea finală a procesului de închidere. Etanșarea cu profilul perimetral al deschiderii ușii și podeaua este creată prin împingerea împreună cu garniturile speciale atașate de perimetrul canatului ușii.

Sistemele Powerdrive pentru ușă au fost, de asemenea, implementate pe canaturi mari de uși glisante de până la 200 de kilograme. Cel mai bun exemplu este dat de ușile specializate din zona razelor X, unde este crucială o ecranare fiabilă împotriva razelor.

Fiabile și silențioase: sisteme pentru uși glisante și batante produse de GEZE

Sistem de uși turnante TSA 160 NT-F.

Practic și igienic: sistem de uși turnante TSA 160 NT-F. © H. Łukasz Janicki / GEZE Polska

Sistemele de ușă glisantă ECdrive cu unitate de acționare asigură deschiderea automată rapidă și fiabilă a ușilor utilizate frecvent, de exemplu în zonele de servicii. ECdrive unitățile de acționare a ușii gestionează nenumărate cicluri de mișcare a canaturilor ușii de până la 120 kg, cu un nivel constant ridicat, de confort fără obstacole. Cu un capac rotunjit al unității de acționare, această soluție economică de acționare susține, de asemenea, aspectul uniform al multor uși din oțel inoxidabil din întreaga clădire a clinicii.

Sisteme de acționarele Powerdrive și ECdrive pentru uși glisante oferă acces confortabil optim. Timpul lor de menținere în poziție „deschis” este adaptat frecvenței de utilizare. Dacă fluxul de vizitatori este crescut, canaturile ușii sunt menținute deschise în regim automat pentru mai mult timp. Parametrii de mișcare a canaturilor ușii pot fi reglați individual.

Tehnologia GEZE este folosită, de asemenea, și la ușile batante în regim automat. Motorul silențios electrohidraulic TSA 160 NT de ușă batantă deplasează ușor și discret chiar și ușile batante cu canaturi foarte grele. Toți parametrii, cum ar fi viteza de deschidere și închidere, detectarea obstacolelor sau timpul de menținere în poziția „deschis”, pot fi adaptați în funcție de utilizarea clădirii. Funcția „Push & Go”, care se poate porni sau opri, permite unității de acționare a ușii să fie comandată prin apăsarea scurtă a canatului ușii.

Contraplacă electrică de ușă ca variantă igienică fără bariere – detectoare radar și butoane cu suprafață mare de la GEZE

În clinici, este esențial să poți intra și deschide ușile „fără bariere” în cea mai igienică manieră posibilă pentru elementele de comandă. GEZE GC 307+ deschide ușile automat, fără niciun contact. Este suficientă o mișcare ușoară a mâinii în fața butonului. În situații deosebit de critice de timp, o ușă este deja deschisă, de exemplu, înainte ca medicul să ajungă la ea. Ușile batante se deschid și prin atingerea scurtă a canatului ușii, datorită unei soluții „Push & Go”.

În alte cazuri, comanda este activată prin butoane cu suprafață mare GEZE; aceste butoane acționate prin apăsare pot fi, de asemenea, activate cu cotul pentru a deschide ușa mai devreme. Butoanele igienice cu suprafețe de cupru antibacteriene împiedică răspândirea microbilor în clinică.

Soluții tehnice de la GEZE la Institutul Memorial pentru Sănătatea Copiilor (CMHI) din Varșovia

  • Sisteme de ușă glisantă cu etanșare dotate cu unități de acționare Powerdrive HT, pentru canaturi de ușă mari și grele
  • Sistem de uși turnante hidraulice TSA 160 NT pentru un canat de ușă de 1.600 mm lățime și până la 310 kg
  • Sistem de ușă glisantă ECdrive pentru canaturi de ușă de până la 120 kg
  • Radar GEZE GC 307+ și buton de proximitate fără atingere directă pentru comanda ușilor automate
  • Amortizor TS 3000 V și șine de ghidare pentru canaturi cu lățime până la 1100 mm
  • Soluții pentru evacuarea căldurii și a fumului și evacuarea fumului