Uși batante – alegerea potrivită atunci când vă proiectați ușile?

Ușa batantă clasică – denumită și ușă pivotantă sau cu opritor – este tipul de ușă utilizat cel mai frecvent, deoarece poate satisface o gamă largă de cerințe structurale, cum ar fi protecția împotriva incendiilor și designul fără obstacole. În plus, sunt disponibile numeroase modele de uși batante, de exemplu, cu acționare automată sau cu acționare manuală. Dar, în unele cazuri, o ușă rotativă sau o ușă glisantă poate fi soluția mai bună: vă sprijinim în găsirea sistemului potrivit pentru proiectul dvs.

Tehnologia pentru uși și sistemele de acționare GEZE pentru uși batante - trecere în revistă

Datorită unității puternice de acționare GEZE Powerturn IS, canaturile active grele sunt deplasate în siguranță și cu precizie la Primăria Leonberg.

Datorită unității puternice de acționare GEZE Powerturn IS, canaturile active grele sunt deplasate în siguranță și cu precizie la Primăria Leonberg. © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Fie că este vorba de protecție împotriva incendiilor, acces fără obstacole, confort, design sau frecvență de trecere – în majoritatea cazurilor, atunci când vine vorba de aceste cerințe importante, cele mai bune sunt ușile batante dotate cu sisteme corespunzătoare de blocare GEZE și cu diferitele lor variațiuni. Cu toate acestea, pe parcursul fiecărui proiect, proiectanții și arhitecții se confruntă cu responsabilitatea de a alege tipul de acționare sau amortizorul de ușă cu cea mai bună combinație de capacități și funcții din toată această gamă complexă.

Ușile batante oferă numeroase scenarii diferite de utilizare

De exemplu, ușile batante cu amortizor GEZE pot fi închise în siguranță, confortabil și în liniște. Indiferent dacă sunt prevăzute cu braț, șină de ghidare sau sunt integrate în ușă, amortizoarele noastre oferă siguranță maximă în caz de incendiu și au devenit indispensabile datorită reglementărilor legale de securitate în creștere. Timpul de menținere a poziției deschis a unei uși rezistente la foc poate fi, de asemenea, definit fără probleme prin utilizarea instalațiilor GEZE de blocare în poziție. În plus, oferim numeroase soluții de uși batante chiar și pentru uși care nu sunt antifoc.

Închizătorul de ușă montat în podea, precum și variantele de amortizor montat în ușă oferă posibilități foarte speciale, în special în ceea ce privește aspectele estetice. Această variantă poate fi utilizată pentru a satisface cerințe avansate în ceea ce privește designul și funcționarea. Ambele variante intervin doar foarte discret în designul ușii și al fațadelor și îndeplinesc în continuare toate cerințele de securitate.

Mecanismele noastre de acționare a ușilor automate înseamnă „confort, securitate, accesibilitate și igienă”, deoarece persoana care intră și iese nu trebuie să acționeze nici clanța, nici comutatorul. În cel mai bun caz, utilizatorul nici măcar nu observă că a trecut de o ușă. Acesta este un avantaj clar, nu în ultimul rând, din punct de vedere al igienei și accesibilității – în mod plus, susține conceptele moderne de construcție, cum ar fi arhitecturacare vindecă.

Avantajele ușilor batante

În general, este nevoie de soluții de uși batante atunci când trebuie garantat accesul sigur și fără restricții din afară și în interiorul clădirii. Dacă, de exemplu, scopul este de a încetini accesul sau de a crea zone de intrare deosebit de impunătoare, o ușă rotativă poate fi soluția cea mai potrivită. Dacă intrarea urmează să fie utilizată pentru controlul accesului sau ca soluție de blocare în zona de intrare, se recomandă o soluție cu uși glisante.

Se regăsesc în toate domeniile: Motoarele de uși batante GEZE

GEZE TSA 160 NT într-o sală de operații de la Children's Memorial Health Institute, Varșovia

GEZE TSA 160 NT într-o sală de operații de la Children's Memorial Health Institute, Varșovia © H. Łukasz Janicki / GEZE Polska

Oriunde mergem, ntâlnim uși batante. În centre comerciale, clădiri de birouri, aeroporturi, clinici sau case private. Cu feroneria pentru ușij și cu amortizoarele noastre, veți găsi soluția potrivită pentru clădirea dvs., pentru a deschide și închide uși batante cu unul sau două canaturi. În multe tipuri de clădiri, ușile cu două canaturi trebuie să rămână deschise pentru a oferi suficient spațiu pentru oameni sau pentru transport, dar totodată trebuie să poată fi închise în siguranță în caz de incendiu. Tocmai în acest context pot fi utilizate în mod optim sistemele compacte GEZE cu instalații de blocare în poziție, care constau dintr-un amortizor aplicat și un sistem cu şină de glisare. Un astfel de sistem de uși poate fi deschis fără efort, dar poate fi prevăzut și cu un blocator în poziție permanent, dacă este necesar, și poate fi închis în condiții de siguranță și fiabilitate în caz de pericol. Pentru cerințele speciale din cămine pentru vârstnici, spitale sau grădinițe, amortizoarele GEZE cu funcție electrică de cursă liberă permit deschiderea și închiderea ușilor fără niciun fel de forță. Funcția de cursă liberă a amortizoarelor înseamnă că o ușă poate fi mișcată cu rezistență mică în direcția de deschidere sau închidere, dacă a fost deschisă o dată anterior (de exemplu, dimineața) la un unghi de deschidere predeterminat. În același timp, amortizorul închide ușa într-un mod controlat de îndată ce alimentarea pentru tensiune este întreruptă. Acest lucru permite respectarea reglementărilor de protecție împotriva incendiilor, ușa oferind în același timp un acces fără bariere.

Soluțiile noastre industriale

Cerințele și funcțiile centrale ale celor trei tipuri de uși

  UȘĂ BATANTĂ UȘĂ ROTATIVĂ UȘĂ GLISANTĂ

Protecție împotriva incendiilor

Da, în funcție de produsele selecția, vedeți aici. Nu

Feronerii de uși glisante: Nu

Uși glisante automate: Da

Acces fără obstacole

Da, însă respectați limitele utilizării și excepțiile. Nu

Feronerii de uși glisante: opțional

Uși glisante automate: Da

Cale de evacuare Da, compatibilă cu aproape orice ușă batantă Excepțiile sunt listate aici.

Manual: Nu

Automat: Numai pentru căi de evacuare și de salvare (fără protecție antifum): Da, numai cu varianta tip armonică, cu garnitură „break-out”

Feronerii de uși glisante:Nu

Uși glisante automate: Da, dacă sunt aprobate ca și căi de evacuare și de salvare

Ușă de interior/exterior

Se pot folosi ca uși interioare sau de fațadă, în funcție de tipul de ușă batantă. Informații suplimentare puteți găsi aici:

Pentru instalații de blocare în poziție: În funcție de specificul locației se pot implementa diferite cerințe și funcții care nu se aplică conform tabelului. Vă rugăm să ne contactați.
Ambele

Feronerii de uși glisante: pentru zona de interior

Uși glisante automate: Ambele, mai ales în zona de exterior

Frecvență de trecere Ridicată, excepțiile sunt listate aici.

Manual: De la redusă la ridicată

Automat: Ridicată

Feronerii de uși glisante:Scăzută/medie

Uși glisante automate: Ridicată

Sisteme de uși corespunzătoare Sistemele de uși cu canat simplu sau dublu sunt disponibile pentru cele mai multe tipuri de uși batante, uși cu opritor cu canat batant pe dreapta și pe stânga. Excepțiile sunt listate aici. Sisteme de uși cu 3 și 4 canaturi Uși glisante cu un singur canat și cu canaturi multiple
Materialul canatului lemn/sticlă/metal Lemn și sticlă pentru majoritatea tipurilor de uși batante. Excepțiile sunt listate aici. Sticlă/metal ușor Lemn + sticlă

Găsiți ușa batantă adecvată produsului dvs.

Ușile batante sunt adecvate pentru cerințele dvs. de construcție? GEZE are în portofoliu numeroase variante de amortizoare și sisteme de acționare, pentru a satisface cerințe specifice. Vă ajutăm cu plăcere la selectarea ușii batante potrivite.

Vedeți aici ușile noastre batante și toate detaliile de produs

Căutați un motor de ușă batantă? Descoperiți portofoliul nostru!

Proiectarea integrală a ușilor cu ajutorul BIM

Ușile sunt printre cele mai complexe componente în proiectarea clădirii. Vă oferim servicii ample de consiliere cu privire la BIM, precum și obiecte de ușă BIM gratuite. De exemplu, puteți încărca ușile batante cu unul sau două canaturi în diferite sisteme CAD și le puteți configura individual. Un instrument valoros pentru proiectarea integrală a clădirii.

Aflați mai multe despre proiectele BIM de la GEZE