Perspective GEZE

GEZE aduce două premiere mondiale în standul său digital

Chiar și în aceste vremuri neobișnuite, Gerald Haas, director tehnic în cadrul GEZE, privește cu încredere spre viitor. El ne vorbește despre noile produse GEZE, despre așteptările sale, despre perspectivele pieței – și despre lucrurile care îl umplu de mândrie.

Domnule Haas, este dificil contactul cu piața și cu părțile interesate în aceste vremuri de „distanțare fizică”? Cum gestionați această situație în calitate de director de dezvoltare?

În primul rând, este bineînțeles mare păcat că în situația actuală nu putem fi în contact direct cu clienții noștri și cu persoanele interesate. Suntem însă o afacere globală, așa că suntem obișnuiți să menținem un contact strâns cu angajații, clienții și partenerii prin intermediul altor canale. Fie prin intermediul sesiunilor de instruire online sau al întâlnirilor virtuale, fie tradițional, prin telefon. Aceste metode ne permit să discutăm despre dezvoltări și despre tendințele de pe piață, să identificăm cerințele clienților și să obținem un feedback deschis despre produsele noastre. Mai mult decât atât, multe dintre produsele noastre îndeplinesc cerințele impuse de situația actuală; gândiți-vă numai la soluțiile noastre din domeniul accesibilității sau igienei. Pe scurt: nu trebuie să ating o ușă care se deschide automat. Un aspect deosebit de atractiv în prezent. La rândul lor, canalele online, cum ar fi site-ul nostru web, devin tot mai importante. În plus, folosim forme noi de comunicare, cum ar fi un stand digital, pentru a ne prezenta noile produse și soluții.

Accesați târgul digital

Dacă tot ați abordat noile produse și soluții, la ce să se aștepte vizitatorii atunci când vă vizitează standul digital?

Prin produsele GEZE F 1200+ și GEZE NatVent profităm de oportunitate pentru a consolida și mai ferm poziția GEZE în domeniul tehnicii ferestrelor și al automatizării. F 1200+ automatizează ferestrele batante și oscilante foarte mari și grele astfel încât acestea pot fi operate chiar și manual. În prezent, dacă o fereastră de această mărime este automatizată, ea nu mai poate fi utilizată manual. F 1200+ are două moduri de operare. Fereastra poate fi adusă automat în poziție de basculare, însă există și un reglaj manual, pe care îl pot folosi pentru a opera fereastra ca pe o fereastră normală cu deschidere batantă. Utilizatorul poate comuta între aceste două moduri fără nicio întârziere - este unica soluie de acest gen de pe piaţă!

F 1200+ automatizează ferestrele foarte mari și grele, astfel încât acestea pot fi operate chiar și manual.

Gerald Haas, director pentru dezvoltare în cadrul GEZE
De mulți ani activ în diferite domenii din sfera electronicii, mecanicii și software-ului – Gerald Haas împreună cu unul din colaboratorii săi din echipa de dezvoltare.

De mulți ani activ în diferite domenii din sfera electronicii, mecanicii și software-ului – Gerald Haas împreună cu unul din colaboratorii săi din echipa de dezvoltare.

Ce caracteristici speciale are GEZE NatVent?

Produsul GEZE NatVent răspunde la tendința globală de „economisire a energiei”. Se știe foarte bine că cei mai mari consumatori de energie din clădiri sunt sistemele de încălzire, ventilare și climatizare. În climatele temperate se pot face economii incredibile de energie prin intermediul ventilării naturale și a răcirii automatizate în timpul nopții. În acest sens, kitul nostru conţine câteva elemente esenţiale. În primul rând, soluțiile de automatizare pentru ferestre și, în al doilea rând, soluția noastră GEZE Cockpit. Așa că a fost evident faptul că cele două sisteme ar trebui combinate. Iar acum putem oferi noul nostru model F 1200+ cu sistem de comandă pentru ventilare interconectat. GEZE NatVent funcționează bineînțeles și cu GEZE Slimchain sau cu Powerchain. Per total, sunt foarte entuziasmat să văd ambele produse noi lansate pe piață.

Mai multe despre ventilarea naturală

Mai multe despre răcirea automatizată pe timp de noapte

Cuvântul-cheie: internaționalizarea. Consideraţi că anumite pieţe sunt prioritare?

În general, produsele noastre se adresează unei piețe internaționale. China este o importantă piață de creștere pentru noi. Avem o expertiză bogată în domeniul certificărilor naționale și internaționale necesare pentru produsele noastre.

Ce înseamnă pentru dvs. noțiunile „expertiză în consultanță” și „furnizor de servicii”?

Domeniul consultanței este extrem de important. Mai ales expertiza în consultanța digitală devine un criteriu de achiziție decisiv. Să luăm BIM, de exemplu. În acest caz, le explicăm arhitecților și operatorilor cum produsele noastre pot fi încorporate în procesul de proiectare a ușilor cu ajutorul modelelor BIM. Și cum punem la dispoziție funcțiile corespunzătoare în aplicațiile curente, pentru a îndeplini numeroase cerințe, unele dintre acestea putând fi contradictorii. Mai ales Germania are o cerere extrem de ridicată pentru serviciile de consultanță, iar exemplul negativ al aeroportului din Berlin ne-a deschis tuturor ochii cu privire la importanța protecției adecvate împotriva incendiilor. Totodată, este în creștere și volumul de consultanță pentru companiile care se ocupă de instalări (procesatori). Le consiliem în alegerea produselor, în faza de instalare și de mentenanță, prin organizarea unor sesiuni de instruire și ateliere, prin filme de montaj și multe altele.

Mai multe despre proiectarea clădirilor cu ajutorul BIM

Mai ales Germania are o cerere extrem de ridicată pentru serviciile de consultanță, iar exemplul negativ al aeroportului din Berlin ne-a deschis tuturor ochii cu privire la importanța protecției adecvate împotriva incendiilor.

Gerald Haas, director pentru dezvoltare în cadrul GEZE

O ultimă întrebare, domnule Haas. Ce rol joacă subiectul „design” pentru clienții GEZE? Și în ce poziție vă vedeți pe dvs. în această privință?

Este un aspect foarte, foarte important pentru noi. Iar premiile internaționale de design pe care le câștigăm periodic sunt o dovadă vie a acestui lucru. În prezent, un design bun reprezintă, de fapt, un factor de igienă, deoarece mai cu seamă arhitecții așteaptă o impresie vizuală de înaltă calitate – ca standard.Să luăm exemplul celui mai nou produs, F 1200+. Avem o carcasă elegantă de aluminiu, de lux, cu elemente de acționare ultralucioase pentru operarea intuitivă a tehnologiei capacitive. Totul la nivel de tehnologie smartphone de cea mai înaltă calitate. În prezent, acestea sunt aspecte obligatorii!

Accesaţi produsele şi soluţiile noastre principale