Studii de caz

Sistemele pentru uși GEZE susțin conceptul inovator al Clinicii Ethianum

Clinica Ethianum din Heidelberg combină prevenția, chirurgia plastică și cercetarea medicală într-o abordare interdisciplinară. Cu sistemele sale de ultimă generație pentru uși, GEZE a ajutat la asigurarea celui mai înalt standard de funcționalitate, acces fără obstacole, protecție preventivă contra incendiilor și proiectare în clinică prin:

Uși de intrare și, simultan, ieșiri de urgență de la GEZE

Ethianum – zona de intrare: uși glisante liniare pe calea de evacuare și de salvare cu GEZE Slimdrive SL NT

Sisteme inovatoare pentru ușă de la GEZE, în Clinica Ethianum din Heidelberg

Noua clădire distinctivă a noii clinici a fost inaugurată în anul 2010, după aproape trei ani în construcție. Are 27 de saloane pentru pacienți. Centrul foaierului circular deschis creează un vestibul transparent, dominat de uși glisante liniare în regim automat cu cadru fin, realizate din sticlă termică izolantă.

Puternicul sistem de acționare Slimdrive, cu un sistem de propulsie de numai 7 cm înălțime, mișcă ușor și discret canaturile mari din sticlă, chiar și în condițiile unui flux mare de trafic. Datorită varietății speciale de acționări FR din seria Slimdrive SL NT, care se deschid în siguranță chiar și în caz de întrerupere a energiei electrice, sistemele de ușă acționează, totodată, ca uși pentru căile de evacuare și de salvare în caz de pericol și ajută la evacuarea comandată a fumului și a căldurii.

Confort de trecere pentru utilizatori, cu amortizoarele GEZE Boxer

Ușile de la saloanele pacienților sunt dotate cu amortizoare integrate de ușă din gama GEZE Boxer, acestea fiind complet integrate în canatul ușii. Amortizoarele cu cursă liberă elegante sunt vizibile doar atunci când ușa este deschisă și permit închiderea ușoară și sigură. Funcționalitatea lor de ultimă generație și designul discret se încadrează perfect în atmosfera exclusivistă a Ethianum și oferă confortul optim de utilizare pentru pacienți și personal.

Varietatea GEZE Boxer EFS este conectată la un sistem de control al accesului de la ușa de intrare a secției de Medicină Preventivă. Când ușa este deschisă împotriva forței arcului, se activează funcția de „cursă liberă” a sistemului ușii, permițând mișcarea accesibilă fără rezistență, la deschidere sau la închidere. În caz de incendiu, ușa se auto-închide în siguranță, ca o ușă de compartiment de incendiu.

Siguranță și funcționalitate atunci când este necesar

Intrarea în secția de Chirurgie Ambulatorie: Ușă batantă în regim automat din sticlă cu două canaturi, respectând designul protecției împotriva focului și a fumului

Intrarea în secția de Chirurgie Ambulatorie

Comoditatea și accesul fără obstacole sunt de o importanță deosebită atunci când sunt transportate paturi în zona Chirurgie Ambulatorie. Sistemul de ușă batantă din sticlă cu două canaturi în designul protecției împotriva focului și fumului, cu motoare de ușă batantă TSA, se deschide în regim automat printr-un detector de mișcare atunci când este abordat. În situații critice, când trebuie acționat într-un timp foarte scurt, aceasta înseamnă că ușa este deja deschisă înainte ca personalul să ajungă la ea.

Sistemul de ușă poate fi, de asemenea, activat printr-un buton cu suprafață mare, ca o alternativă la detectorul de mișcare. Ambele canaturi de ușă pot fi setate pentru timp individual de menținere în poziție „deschis” sau timp de menținere în poziție „deschis” pentru perioade mai lungi de timp. Sistemul de senzori integrați oferă siguranță și ușa rămâne deschisă dacă există cineva în intervalul de pivotare. Reglarea integrată a succesiunii de închidere a siguranței la incendiu din seria TSA oferă siguranța că ambele canaturi de ușă se închid din nou fără eroare – de exemplu, odată ce oamenii care se evacuează au trecut prin ele, astfel încât ușa să își poată îndeplini din nou funcția de ușă de compartiment de incendiu.

Sisteme de ușă multifuncțională cu controlul accesului

Multe zone ale clinicii au cerințe aparent contradictorii: ușile trebuie să ofere un acces convenabil, fără bariere, pentru personal, pacienți și vizitatori, dar, de asemenea, trebuie să acționeze ca uși de ieșire de urgență sigure, și/sau uși de protecție antiincendiu în caz de pericol. De asemenea, este necesară controlul accesului pentru sistemele de ușă din anumite zone ale clinicii pentru a acorda acces numai persoanelor autorizate. GEZE a răspuns acestei provocări printr-o soluție combinată, constând dintr-un sistem cu motor de ușă batantă Slimdrive EMD-F, o unitate centrală pentru sistemul de comandă a ușii de ieșire de urgență și un sistem multidisciplinar de control al accesului, conectat în rețea.

Confort de trecere flexibilă la intrarea în parcarea subterană

Ușa de exterior care leagă parcarea subterană de clinică este o ușă ușoară batantă, în regim automat, cu unitate de acționare Slimdrive EMD-F în aspect „70 mm”. Aceasta permite acționarea manuală cu efort minim, datorită funcției de acționare servo. Dacă este necesar, ușa se deschide în regim automat și printr-un detector de mișcare sau un buton acționat prin apăsare. Ușa funcționează ca ușă de ieșire de urgență din parcarea subterană a clinicii, datorită sistemului integrat de comandă a ușii de ieșire de urgență GEZE SecuLogic cu un dispozitiv inteligent de comandă a ușii TZ 320. Chiar și atunci când este în modul „încuiat”, sistemul de ușă deschide calea de salvare pentru toți prin intermediul butonului de urgență, declanșând totodată o alarmă.

Un sistem de control al accesului conectat în rețea menține libere căile de evacuare și de salvare

Ușa de exterior a parcării subterane devine o „ușă de sistem” în această „soluție cu trei căi” practică de la GEZE, prin conectarea unui sistem de control al accesului legat în rețea. În caz de pericol, sistemele de ușă monitorizate în cadrul ușii de ieșire de urgență pot fi, de asemenea, comandate temporar prin intermediul sistemului de comandă pentru controlul accesului de la ușa parcării. Odată ce li se acordă permisiunea, prin sistemul de comandă pentru controlul accesului, persoanele autorizate cu cartelă de legitimare pot trece temporar prin zonele monitorizate pentru a ajunge într-o zonă sigură.

Pachete de servicii realizate la comandă, pentru cerințe complexe

„Pacienții au nevoie de liniște și confort. Procesele cu grad de eficacitate și funcționalitatea de top sunt o prioritate pentru personalul clinic și operatorul clinicii. Gestionarea facilităților necesită sisteme deosebit de fiabile. Cerințele noastre complexe includ aspecte de siguranță și respectarea standardelor și ghidurilor ", spune Ralf Brenneisen, managerul Clinicii Ethianum. „Este bine de știut că avem sprijinul GEZE ca partener de servicii profesionale pentru servicii făcute la comandă, atât acum, cât și în viitor", spune Ralf Brenneisen.

GEZE ne-a sfătuit, în calitate de specialist, în toate etapele de planificare, proiectare și construire a Ethianum și a găsit soluția perfectă de produs, pentru fiecare situație – nu doar în ceea ce privește funcția, ci și estetica.

Ralf Brenneisen, managerul Clinicii Ethianum

Perfecta conectare în rețea – control de acces cu comandă inteligentă

Atât personalul clinic, cât și pacienții, folosesc un permis personal în Ethianum. Acesta le acordă acces individual și drepturi de utilizator și înregistrează toate datele personale. Această concentrare asupra gradului de eficacitate se reflectă și în sistemul flexibil de control al accesului GEZE. Sistemul web de comandă pentru controlul accesului GCMU 524 online poate fi combinat într-o soluție de sistem cu aproape 100 de cititori. Sistemele noi de uși sau cele anterioare, fără rețea, ale clinicii pot fi conectate la sistemul de control al accesului în rețea în orice moment, fără nici o problemă.

Produse GEZE la Clinica Ethianum

  • Versiuni de unități de acționare FR din seria Slimdrive SL NT
  • Amortizoare integrate pentru ușă din gama GEZE Boxer
  • Varietatea GEZE Boxer EFS
  • Sistemul de motor pentru ușă batantă Slimdrive EMD-F
  • Sistemul de comandă a ușii de ieșire de urgență GEZE SecuLogic
  • Dispozitiv de comandă a ușii TZ 320
  • Sistem de comandă online GCMU 524, pentru controlul accesului