Studii de caz

Fațade din sticlă cu lățimi mari de deschidere în reprezentanța BMW din München

„Mașină fascinantă” ca un întreg concept: de multă vreme se așteaptă ca showroom-urile auto să reflecte prestigiul mărcii. Acest lucru a fost realizat cu siguranță în reprezentanța BMW modernizată din München, cu fațadele sale impresionante din sticlă, datorită ușilor automate spațioase de la GEZE.

Funcție și design în conformitate cu arhitectura mărcii BMW

Aproape fiecare producător de mașini aplică astăzi directive stricte în privința aspectului showroom-urilor și a zonelor sale de vânzare. Având în vedere aceste cerințe ridicate, arhitecții din München ai companiei Koch+Partner Architekten und Stadtplaner au modernizat și extins clădirea BMW de pe șoseaua de centură care leagă München de Frankfurt. Structura și designul complexului de clădiri din anii 1980 au fost adaptate pentru a răspunde nevoilor viitoare ale unei reprezentanțe BMW, în conformitate cu directivele care țin de „Arhitectura mărcii BMW”.

Slimline și eficient: uși automate de la GEZE

Reprezentanța BMW, complet renovată, oferă acum un sentiment de aventură, cu infrastructură spațioasă și o suprafață totală de aproape 30.000 m², spațiu suficient pentru dezvoltare în viitor. Fațadele mari din sticlă, standardizate cu zone de intrare transparente, oferă raporturi de lumină perfecte pentru zona de showroom deschisă. Arhitectura transparentă deschide vizual și extinde spațiul, creează o atmosferă primitoare și transformă o simplă reprezentanță într-o lume a aventurii. Printre provocările cu care s-a confruntat GEZE în acest proiect BMW s-au numărat instalarea și designul unei uși automate cu deschidere continuă și largă, în fațada din sticlă. Ușa trebuia să asigure mașinilor posibilitatea de a fi introduse și scoase cât mai repede și să se încadreze perfect în estetica clădirii contemporane.

O ușă telescopică pentru lățimi maxime de deschidere

Ușă telescopică GEZE din fațada de sticlă a reprezentanței BMW din München. Foto: GEZE GmbH

Ușa telescopică GEZE oferă lățimi maxime de deschidere și se încadrează estetic în fațada de sticlă. © GEZE GmbH

În condiții normale, dimensiunea și lățimile de deschidere ale ușilor automate sunt limitate de greutatea canaturilor și de lungimea secțiunilor de aluminiu utilizate.

Cu soluția realizată la comandă pentru fațadele din sticlă ale reprezentanței BMW, GEZE a reușit să-și dovedească abilitățile de specialist internațional în uși automate: sistemul de ușă telescopică în regim automat, cu tehnică eficientă a sistemului de acționare, cu design elegant subțire de 7 cm și o lățime de deschidere de 380 cm reprezintă combinația perfectă între funcționalitate și design și se potrivește perfect din punct de vedere estetic cu arhitectura clădirii.

Sincronizarea asigură confortul funcțional al ușii

Principiul sincronizării este inteligent și simplu: dacă un sistem cu uși glisante cu două canaturi nu este suficient pentru lățimea dorită de deschidere și nu există suficientă „zonă de parcare” pentru canaturile ușii, două sisteme de ușă telescopică sunt sincronizate între ele. Aceasta permite extinderea deschiderii până la 600 cm. Pentru clădirea reprezentanței BMW din München, soluția GEZE a fost instalarea sistemelor de ușă glisantă în regim automat, separate pe ambele părți ale deschiderii fațadei, constând din două uși telescopice cu patru canaturi de ușă fiecare. Când sunt închise, ambele sisteme de uși se întâlnesc la mijloc, creând vizual un singur sistem de uși. Când ușa este deschisă, canaturile cu extindere telescopică sunt modificate elegant, economisesc spațiu și sunt parcate discret pe părțile laterale ale intrării. Aspectul de ușă continuă este accentuat printr-un capac de acoperire care se extinde de-a lungul întregului sistem de tracțiune al ușii glisante.

Sisteme inteligente de uși glisante: unitatea de acționare GEZE Slimdrive

Precizia, fiabilitatea și mai ales, eleganța așteptată de la mașinile premium din întreaga lume trebuie reflectate în tehnologia pentru ușă din showroom-ul unde sunt prezentate aceste mașini. Conectarea în rețea a unităților de acționare a ușii asigură deschiderea și închiderea perfectă a ambelor sisteme de uși glisante în fațada de sticlă a reprezentanței BMW. Tehnologia discretă a sistemului de acționare Slimdrive, la numai 7 cm înălțime, mișcă cele patru canaturi cu extindere telescopică și cadru subțire pe fiecare parte, în mod fiabil, precis și aproape silențios. Pentru o mai mare comoditate, canaturile ușii pot fi operate cu toate elementele de comandă convenționale, de exemplu telecomandă cu unde radio, complet fără atingere prin intermediul unui senzor infraroșu, sau printr-un buton cu suprafață mare

Produse GEZE în sucursala BMW din München

  • sisteme de acționare GEZE Slimdrive,
  • uși telescopice