Studii de caz

GEZE deschide ușile spectaculosului turn de observație i360

Admiră coasta sudică a Angliei de la o înălțime de 138 m: platforma British Airways i360 este cel mai înalt turn de observație din Marea Britanie și noul reper al stațiunii litorale Brighton. Sistemele de ușă glisantă de ultimă generație de la GEZE Marea Britanie însoțesc milioane de vizitatori în „digul vertical”.

Sisteme de ușă glisantă făcute pe comandă, pentru cea mai nouă atracție din Brighton

Prin construcția sa metalică elegantă, cu înălțime de 173 m, British Airways i360 reunește arhitectura de ultimă generație și tradiția maritimă într-o manieră unică, în populara stațiune litorală Brighton de pe coasta de sud a Angliei. La 138 m înălțime se află amvonul vitrat al elegantului turn, unde vă așteaptă o panoramă uluitoare de 360 grade asupra coastei și a mării. Proiectul spectaculos a fost planificat de cei de la Marks Barfield Architects, care au proiectat anterior și legendară London Eye. GEZE deschide ușile pentru vizitatori către cea mai nouă atracție din Brighton – cu sisteme de ușă glisantă adaptate, care oferă acces convenabil și fără restricții la turnul de observație, chiar și în condiții de sarcini grele.

Perfectă din punct de vedere vizual: fațadă din sticlă cu sisteme de ușă glisantă Slimdrive

La baza turnului de vizionare se află Beach Building, o construcție de plajă sustenabilă, cu un acoperiș accesibil, care adăpostește o sală de ședințe, un magazin și un restaurant. Șase sisteme cu uși glisante cu două canaturi, care se deschid precis și aproape complet silențios pentru vizitatorii care intră, sunt încorporate perfect în fațada elegantă din sticlă. Unitățile elegante de acționare pentru uși Slimdrive SL NT de la GEZE, cu înălțime de numai 7 cm, se integrează în mod compact și aproape invizibil în secțiunile ușii și susțin designul continuu al fațadei din sticlă.

Funcționalitate și design: uși din sticlă făcute pe comandă de GEZE

Fațada din sticlă a clădirii Beach Building, vedere din exterior.

Arhitectură contemporană: sistemele de ușă glisantă GEZE se încadrează perfect în fațada de sticlă a clădirii Beach Building.

Compania austriacă specializată în construcții Fill Metallbau, care a fost însărcinată să construiască construcția de metal și sticlă a Beach Building, a avut cerințe exigente pentru sistemele de uși utilizate; din cauza locației expuse efectele mării, clădirea este supusă frecvent vânturilor puternice, ceea ce înseamnă că ușile glisante erau mai convenabile decât cele batante. În același timp, sistemul de uși glisante trebuia să reziste la intemperii, precum și la fluxul mare de vizitatori. Cele șase uși glisante laterale cu automatizare pentru uși glisante Slimdrive SL NT sunt soluția ideală în ceea ce privește funcționalitatea și designul.

British Airways i360 este un dig vertical; la fel ca oamenii din vremea victoriană, care savurau „plimbările pe apă” pe digul de vest, vizitatorii de astăzi sunt fascinați de „plimbările prin aer” cu i360. Ușile adecvate au fost o parte esențială a proiectului – silențioase și eficiente, durabile și mai ales în acord vizual cu estetica din sticlă a clădirii Beach Building.

David Marks, președinte al British Airways i360 și director executiv al Marks Barfield Architects

Arhitectură de ultimă generație și istorie maritimă

British Airways i360 se află chiar în fața plajei, la înălțimea exactă a fostului West Pier. Ca un omagiu adus digului distrus de un incendiu în 2003, cele două ghișee originale de plată ale West Pier au fost reproduse cu costuri mari. La stânga și la dreapta turnului de observație, amplasat la fiecare capăt al acoperișului accesibil al clădirii Beach Building, casele de bilete istorice servesc drept centru de bilete și cafenea și reflectă tradiția maritimă a i360. Gondola de vizionare cu geam integral oferă, de asemenea, o vedere în trecut. Cu până la 200 de pasageri, cabina parcurge 138 m până la coloana de oțel a turnului de observație și oferă o vedere asupra Brighton, Hove și a Canalului Mânecii, precum și asupra ruinelor odinioară magnificului West Pier, care încă mai străjuiesc marea.

Suntem extrem de încântați că produsele GEZE sunt utilizate într-un proiect atât de reprezentativ ca British Airways i360. Turnul de observație este o structură unică care folosește materiale și tehnologie din întreaga lume. Cu siguranță i360 a devenit un nou reper pentru Marea Britanie și suntem mândri că sistemele noastre cu ușă glisantă sunt acolo pentru a ghida milioane de oameni către această experiență fantastică.

Kaz Spiewakowski, director executiv al GEZE Marea Britanie

Produse GEZE în British Airways i360

  • Unitate de acționare Slimdrive SL NT de la GEZE