Studii de caz

Impresionant: noul sediu dm-dialogicum din Karlsruhe, echipat cu uși, ferestre și tehnologie pentru siguranță furnizată de GEZE

Noul sediu din orașul Karlsruhe al lanțului de magazine cu produse pentru sănătate și înfrumuseţare dm este un spațiu pentru mai mult de 1.800 de angajați și vizitatori. După cum sugerează și numele dm-dialogicum, clădirea oferă un spațiu generos și pentru comunicare. Designul interior, atmosfera de lucru, sustenabilitatea și siguranța au fost aspecte-cheie care au determinat designul și construcția. GEZE a însoțit încă dintr-o fază incipientă acest proiect de construcții ambițios, oferind consultanță de specialitate și management de proiect fiabile și furnizând sisteme moderne de uși, ferestre și siguranță, care îndeplinesc standardele înalte impuse de arhitecți, proiectanți și contractanții constructori.

dm-dialogicum: cifre și fapte

 • Noul sediu dm cu o suprafață utilă de 41.000 metri pătrați
 • Spațiu pentru mai mult de 1.800 de angajați și vizitatori
 • Investiție totală de 120 de milioane de euro
 • Clădire de birouri proiectată de arhitectul Arno Lederer din Stuttgart, de la biroul de arhitectură Lederer, Ragnarsdóttir, Oei
 • Alimentare cu energie sustenabilă și eficientă de la propriile sisteme fotovoltaice ale clădirii, plus încălzire cu utilizarea căldurii reziduale
 • 12.700 metri pătrați de sticlă, care furnizează multă lumină naturală
 • Peste 300 de sisteme de uși și ferestre, instalaţii de evacuare a fumului și căldurii și sisteme de siguranță marca GEZE oferă confort modern și siguranță.

Bun venit la dm-dialogicum – ușile rotative marca GEZE modelează intrarea principală

La orice clădire, intrarea face o impresie puternică – iar prima impresie trebuie să fie una pozitivă. Ușile rotative GEZE de dimensiuni generoase modelează intrarea în noul sediu al companiei dm.

Sistemul de uși rotative TSA 325 NT asigură accesul fără probleme și fără curent de aer pe tot parcursul zilei, pentru ca cei 1.800 de angajați și vizitatori să intre și să iasă din clădire rapid și comod, chiar și în timpul orelor de vârf. 

Vedere de interior asupra unui culoar din clădirea dm-dialogicum, cu sisteme de uși și ferestre marca GEZE.

Ferestrele mari și ușile din sticlă asigură ventilația și inundă clădirea cu lumină naturală. © Roland Halbe / GEZE GmbH

Căile de evacuare: un aspect-cheie al securității unei clădiri

Sediul dm-dialogicum este un spațiu pentru mai mult de 1.800 de angajați și vizitatori. Căile de evacuare și de salvare sigure pentru situații de urgență sunt esențiale, mai ales atunci când în clădire se află atâtea persoane. Sistemul de ieșiri de urgență GEZE ghidează persoanele rapid și sigur afară din clădire. Un sistem de închidere electric conform EltVTR, standardul german pentru sisteme de închidere la ușile de pe căile de evacuare, a fost instalat pentru a se asigura că aceste căi de evacuare și de salvare pot fi utilizate în caz de urgență, în rest nefiind însă accesibile fără autorizare.

Căi de evacuare sigure grație încuietorilor ușilor de evacuare GEZE

Casa scării din clădirea dm-dialogicum.

Unitățile de comandă în caz de urgență MBZ 300 pentru acționări SHE asigură siguranța. © Roland Halbe / GEZE GmbH

Instalarea încuietorilor FTV 320 pentru ușile de evacuare sporește forța de blocare a ușilor de pe căile de evacuare, ceea ce contribuie la îmbunătățirea siguranței globale a clădirii. Contactele de stare integrate în încuietori permit monitorizarea fiabilă a ușilor, în timp ce monitorizarea antiefracție asigură încuietoarea împotriva manipulării. 

Aflați mai multe despre siguranța clădirilor

Comunicare fără sincope asigurată de persoanele de contact din cadrul GEZE

Un proiect de anvergură ca sediul dm-dialogicum implică un număr mare de echipe tehnice, de diferite specialități. Este esenţial ca managerii de proiect să aibă o viziune de ansamblu asupra progresului curent și să se poată baza pe fiecare persoană implicată. Managerii de proiect dm au avut persoane de contact în cadrul GEZE cu care au colaborat strâns, ele fiind responsabile de toate echipele tehnice. Acest lucru a asigurat comunicarea fără sincope pe șantier. Prin urmare, sfaturile din partea experților au fost întotdeauna la îndemână, începând de la proiectare, la instalare și până la service-ul post-vânzare – un factor decisiv pentru succesul proiectului dialogicum.

Citiți mai multe despre soluțiile industriale GEZE pentru clădiri de birouri

În cazul unui proiect nou de construcții ambițios așa ca noul sediu dm, este logic ca arhitecții, proiectanții și managerii de proiect să pună accentul pe soluții tehnice și estetice impresionante, până la cele mai mici detalii. Având parteneri de contact GEZE dedicați la fața locului, clientul a beneficiat de un avantaj decisiv. Această comunicare directă a permis ca multe aspecte să fie clarificate și implementate rapid, fără o birocrație inutilă, spre satisfacția clientului nostru.

Christoph Keller, Key Account Manager pentru sisteme de siguranță în cadrul GEZE

Produse GEZE instalate la noul sediu dm

 • TSA 325, sisteme de uși rotative semiautomate
 • GEZE Powerturn, acționări pentru uși batante (inclusiv 6 acționări pentru căile de evacuare și de salvare)
 • GEZE Slimdrive, automatizări pentru uși glisante, și 2 acționări pentru uși batante Slimdrive EMD
 • Unități de comandă în caz de urgență MBZ 300 pentru evacuarea fumului și a căldurii, inclusiv accesorii extinse
 • SecuLogic TZ 320, unități de comandă pentru uși pentru ieșiri individuale de urgență cu buton cu cheie și element de blocare FTV 320
 • Acționări pentru ferestre Slimchain
 • Sisteme de amortizoare aplicate și integrate pentru uși
 • GEZE CB Flex, clapete de antrenare pentru uși rezistente la foc