Studii de caz

Sinergie completă: sisteme GEZE pentru uși și sisteme IGG integrate complet din sticlă în hotelul de design Great Northern

Nu există nicio îndoială în acest sens: cerințele industriei hoteliere în ceea ce privește funcționalitatea și designul sunt tot mai ridicate. Scopul este de a oferi oaspeților o experiență impresionantă din toate punctele de vedere. Great Northern Hotel, recent construit în orașul danez Kerteminde, este unul dintre cele mai ambițioase hoteluri de golf și spa din Europa. GEZE a furnizat 110 amortizoare, sisteme de uși glisante în regim automat și sisteme de automatizare integrate pentru o dezvoltare impresionantă, combinând funcționalitatea confortabilă cu designul discret.

Great Northern Hotel îmbină designul scandinav cu natura nordică

Sisteme de uși GEZE în zona de intrare a Great Northern Hotel din Danemarca.

Întâmpinare călduroasă: sistemele de uși GEZE întâmpină oaspeții la Great Northern Hotel din Danemarca. © Morten Bak / GEZE GmbH

Situat în orașul danez Kerteminde, Great Northern Hotel oferă lux și bună dispoziție, cu facilități de golf, hotel, restaurant și spa, la un standard internațional excepțional. De exemplu, traseele sale de golf au fost create de Nicklaus Design – o echipă de arhitecți internaționali de top în domeniul proiectării pistelor de golf. Planurile inițiale pentru Great Northern au fost elaborate în 2011. Deschiderea spa-ului exclusivist, în anul 2019, a reprezentat finalizarea întregului proiect, inclusiv a unui teren de golf cu 18 găuri, clubhouse, hotel și facilități spa, – creând astfel un hotel care încântă atât oaspeții și pasionații de golf, cât și pasionații de arhitectură și design.

Clădirile Great Northern sunt caracterizate de o combinație uimitoare între eleganța arhitecturală nordică și stilul internațional. Selecția de materiale, cum ar fi gresia ușoară sculptată manual, lemnul cu nuanță închisă, cuprul și sticla, susțin expresia organică a magnificului mediu nordic natural al stațiunii de golf.

Standarde funcționale și de proiectare, până la cel mai mic detaliu

Sistemul integrat GEZE IGG, realizat exclusiv din sticlă, de la ușile de intrare în Great Northern Hotel.

Integrare de succes: sistemul IGG integrat, realizat exclusiv din sticlă, produs de GEZE, completează conceptul de design al intrării în hotel. © Morten Bak / GEZE GmbH

Producătorul danez Vahle A/S, cu o experiență vastă în domeniul mobilierului hotelier, a furnizat toate ușile pentru interior ale clădirii prin E+N Arkitekter. Îndată ce s-a uscat cerneala pe desenele arhitectului, Vahle A/S a început să caute cele mai bune moduri posibile pentru a îndeplini standardele funcționale și de proiectare ridicate, stabilite pentru ușile clădirii. 

„În industria hotelieră, ușile sunt un element tot mai important al arhitecturii și al expresiei. Ușile trebuie să respecte cerințele funcționale de reglementare, cum ar fi siguranța împotriva incendiilor și a fumului, acestea trebuie să fie izolate fonic și în plus trebuie să fie elegante. Prin urmare, amortizoarele și balamalele ușilor trebuie să fie integrate, ceea ce impune furnizorilor noștri să dezvolte amortizoare integrate foarte mici. Chiar și câțiva milimetri pot face o mare diferență. Amortizoarele produse de GEZE îndeplinesc cu succes aceste cerințe ridicate.” Bo Vejen, manager de vânzări la Vahle A/S.

În total, Vahle A/S a furnizat 174 de uși pentru interior din stejar de nuanță închisă pentru hotel, spa și clubhouse. Dintre acestea, 110 sunt echipate cu amortizoare integrate produse de GEZE.

Amortizoarele integrate GEZE sunt cele mai mici și mai bine proiectate de pe piață, și se potrivesc perfect nevoilor de la Great Northern Hotel. Aspectul ușilor nu este compromis de balamale sau amortizoare, acestea fiind plasate în interiorul ușii.

Bo Vejen, Sales Manager la Vahle A/S
Ușă glisantă cu vitrare integrală din sticlă, cu dispozitiv de automatizare produs de GEZE la Great Northern Hotel.

Soluție cu stil: ușă glisantă din sticlă, cu dispozitiv de automatizare produs de GEZE © Morten Bak / GEZE GmbH

Elegant și funcțional: uși glisante în regim automat

O ușă glisantă dublă impresionantă, cu extindere telescopică, realizată exclusiv din sticlă, delimitează restaurantul și zona de relaxare de la recepție. Automatizarea ușii cu echipamente GEZE permite accesul complet, datorită opțiunii de a bloca ușile în poziție „complet deschis”, atunci când este necesar.

Mai multe despre sistemul nostru de ușă glisantă GEZE Slimdrive SLT

Sistemul de ușă automat oferă acces confortabil fără bariere

La un hotel și un restaurant de lux precum Great Northern, confortului i se acordă maximum de importanță. Oaspeții și personalul ar trebui să se poată bucura de accesul confortabil fără bariere în întregul amplasament. Având în vedere acest aspect, toate ușile glisante pentru interior sunt echipate cu sisteme pentru uși în regim automat produse de GEZE, inclusiv cele din bucătărie și restaurant, precum și ușile pentru exterior și verande, care duc la spa și clubhouse. 

Vizualizare în detaliu a unui sistem pentru uși automate produs de GEZE, integrat în toc la Great Northern Hotel.

Soluție discretă: sistemul pentru uși automate produs de GEZE este integrat în toc. © Morton Bak / GEZE GmbH

Sisteme de control al accesului: pentru cerințele ridicate de siguranță din industria hotelieră

Este important ca zonele pentru oaspeți și servicii din hoteluri să fie separate într-o manieră discretă. Din acest motiv, GEZE a furnizat mecanisme de acționare a ușilor automate cu un sistem de siguranță integrat. Acestea pot fi utilizate, de exemplu, pentru a asigura intrarea personalului în spa și pentru restricționarea accesului la camera tehnică. 

Aflați mai multe despre siguranță și controlul accesului

Arhitectura ambițioasă necesită soluții unice

Pentru a evidenția designul elegant al clădirii, arhitecții au optat pentru automatizarea ușilor glisante cu sisteme instalate în plafon. Soluțiile GEZE s-au dovedit impresionante și în această privință: GEZE este singurul furnizor de pe piață care a dezvoltat automatizări cu uși glisante pentru sisteme integrate, realizate exclusiv din sticlă. 

Descoperiți soluții individuale cu uși glisante pentru aplicații unice

Mai multe despre sistemele noastre integrate, realizate exclusiv din sticlă.

Sigur și practic: sistemul centralizat de management al clădirii

Într-un complex turistic important, precum Great Northern, este necesar ca toate procesele să funcționeze fluent. Un sistem central de management al clădirii este extrem de folositor în această privință. Automatizarea clădirilor face ca operațiunile în clădire să fie mai sigure, mai confortabile și cu un grad ridicat de eficiență energetică. Din acest motiv, toate soluțiile GEZE sunt combinate într-un singur sistem de comandă, ceea ce permite gestionarea de la o singură locație centrală.

The Great Northern Hotel este un proiect incredibil de captivant, deoarece designul arhitectural este extrem de deosebit și ambițios. Ne îmbunătățim capacitățile în sfera construcției de hoteluri și suntem încântați că putem contribui la rezolvarea sarcinilor provocatoare, cum ar fi acoperirea tuturor automatizărilor, atât la ușile obișnuite, cât și la sistemele complet din sticlă, urmărind totodată ca acestea să satisfacă și cele mai riguroase cerințe funcționale în raport cu reglementări precum siguranța împotriva incendiilor și a fumului.

Kent Hvidtfeldt, reprezentant GEZE Danemarca
La Great Northern Hotel din Kerteminde, pereții din piatră, panourile din lemn și ușile glisante din sticlă se îmbină perfect cu sistemele discrete pentru uși GEZE.

La Great Northern toate elementele sunt în armonie perfectă, de la pereții de piatră și panourile din lemn până la ușile glisante din sticlă cu sisteme discrete pentru uși GEZE. © Morten Bak / GEZE GmbH

GEZE soluții bine gândite, până la cel mai mic detaliu

„Industria hotelieră pretinde tot mai mult soluții minimaliste acoperite, care pot opera simultan uși vitrate mari sau uși metalice grele. Petrecem mai mult timp oferind consiliere pentru soluțiile și limitările acestora, iar cu GEZE de partea noastră putem îndeplini cerințele industriei hoteliere. Avem un parteneriat excelent cu GEZE și cunoaștem foarte bine produsele lor. Great Northern este o clădire mare, dar pentru noi sunt importante detaliile mici, bine gândite și estetice. Și GEZE a contribuit enorm la perfecționarea lor ", spune Bo Vejen, Sales Manager la Vahle A/S.

Produsele GEZE din Great Northern Hotel, dintr-o privire