Soluțiile GEZE de ventilare și protecție împotriva incendiilor corespund cerințelor stricte de proiectare și de siguranță aplicabile în cazul parcării subterane Kvæsthusmolen din Copenhaga

Parcările subterane necesită soluții specifice pentru alimentarea cu aer – furnizarea de aer proaspăt atât împreună cu ventilarea generală, cât și în cazul unui incendiu sau al acumulării de fum. GEZE Danemarca a dezvoltat soluții de ventilare personalizate pentru parcarea subterană Kvæsthusmolen din Copenhaga. Aceste soluții reglează alimentarea cu aer în întreaga parcare și garantează, într-o situație de urgență, transportarea unei cantități suficiente de aer proaspăt ăn toate zonele, inclusiv la etajele inferioare.

Parcarea subterană Kvæsthusmolen – design modern, confort și siguranță

Scări care duc în parcarea subterană Kvæsthusmolen.

Scările care duc spre parcarea subterană Kvæsthusmolen înfrumusețează zona portului Ofelia Plads. Ferestrele dispun de acționări cu motor electric și lanț de la GEZE, cu un design special.

Spațiile de parcare din interiorul orașelor sunt limitate și de cele mai multe ori, ocupate, în special în marile orașe. Parcările supraterane acoperă mare parte din spațiul urban și au, de asemenea, un impact asupra peisajului din oraș. În Copenhaga, o parcare subterană cu trei etaje, cu un număr total de 500 de locuri a ajutat la combaterea acestei probleme încă de la deschiderea sa, în iunie 2016. Această parcare este operată de Jeudan, cea mai mare întreprindere de servicii imobiliare și conexe din Danemarca cotată la bursă, și a fost proiectată de Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Parcarea se află în centrul capitalei daneze, în zona renovată Kvæsthus Pier, cunoscută sub numele de Ofelia Plads. Aceasta se numără printre cele mai moderne facilități din Copenhaga și asigură o calitate convenabilă, un design modern și o siguranță remarcabilă.

Acționări cu lanț și design atractiv: GEZE Slimchain asigură sursa de alimentare cu aer proaspăt

Design-ul unic al scărilor ascund ferestrele.

Design-ul unic al scărilor ascund ferestrele.

Asigurarea unei surse de alimentare cu aer proaspăt pentru ventilarea zilnică și evacuarea rapidă a fumului în cazul unui incendiu sunt esențiale în clădirile moderne, cum ar fi parcarea subterană Kvæsthusmolen. Sistemele de evacuare a fumului și căldurii (RWA) reprezintă o cerință legală pentru multe clădiri. Sistemele de ventilare pentru zonele subterane necesită o analiză deosebit de atentă și o integrare inteligentă. Din acest motiv, GEZE Danemarca s-a implicat în procesul de proiectare încă de la început, alături de compania de arhitectură Lundgaard & Tranberg.

Vizitatorii pot folosi scările rulante prin intermediul cuburilor de culoare maro-ruginii de la parter, deasupra complexului cu locuri de parcare. Pe ferestrele cu deschidere batantă au fost montate pe verticală acționări cu motor electric și lanț Slimchain vopsite în culoarea neagră, care asigură atât o ventilare, cât și o evacuare a fumului eficiente. Prin urmare, aceste acționări cu lanț îndeplinesc cerințele strice atât în ceea ce privește funcționalitatea, cât și aspectul estetic. La dezvoltarea acestei soluții speciale a contribuit și echipa de management a produselor GEZE din sediul central al companiei din Leonberg, Germania a contribuit.

GEZE a asigurat un sprijin deosebit pe tot parcursul proiectului, atât arhitecților și constructorilor, cât și nouă, bineînțeles. Echipa a contribuit la implementarea unor procese optimizate și a dat dovadă de o flexibilitate considerabilă în cadrul unui proiect supus unor cerințe stricte în ceea ce privește designul și funcționalitatea.

Martin Steen, Manager de proiecte în cadrul Jeudan

Acționările cu motor electric a ușilor asigură furnizarea de aer proaspăt atunci când se formează fum sau atunci când temperatura crește

Cea de-a doua soluție GEZE furnizată pentru această parcare este reprezentată de o incintă specială pentru zona de intrare și șase uși cu balamale și vitraj dublu. Ușile din sticlă protejează intrarea către scările rulante împotriva ploii și a zăpezii. Echipate cu GEZE Slimdrive EMD Invers, aceste uși se deschid automat în câteva secunde în cazul unei alarme de incendiu sau de fum și rămân deschise până când detectorul de incendiu este dezactivat manual. Sistemele de automatizare a ușilor si turbinele instalate la etajele inferioare interacționează între ele pentru a asigura îndepartarea rapidă a fumului. Soluțiile speciale de ventilare garantează o cantitate suficientă de aer proaspăt la etajele inferioare, asigurând ventilarea atât în timpul funcționării zilnice, cât și și în eventualitatea producerii unui incendiu și a acumulării de fum.

Aflați mai multe despre ușile rezistente la foc

Soluții GEZE pentru evacuarea fumului și căldurii (RWA)

În cazul producerii unui incendiu sau a acumulării de fum, evacuarea gazelor toxice din clădirea afectată este esențială. GEZE oferă soluții inteligente de evacuare a căldurii și a fumului, care sunt interdependente:

 • Sisteme electrice de deschidere pentru ferestre și uși, inclusiv acționările cu lanț și cu motor electric și tijă
 • Motoare de încuiere pentru o siguranță sporită, pentru ferestre mari RWA sau de ventilare
 • Sisteme de deschidere/închidere formate dintr-o acționare cu motor electric și tijă și un set de feronerie mecanică
 • Sisteme de alimentare cu aer pentru ventilarea încrucișată necesară în cazul unui incendiu
 • Centrală GEZE pentru alimentare în caz de urgență a tuturor componentelor RWA
 • Module de interfață pentru facilitarea legării inteligente în rețea
 • Materiale de fixare suplimentare, cum ar fi butoane și sisteme de senzori

Ofelia Plads și parcarea subterană reprezintă un proiect demonstrativ, iar în proiectarea lor s-au investit mulți bani. Așadar, am avut nevoie de un spațiu cu ferestre vitrate personalizate. GEZE a oferit consultanță de specialitate și a dezvoltat rapid soluții cu ventilare automatizată, care se potrivesc cu designul și culoarea clădirii. De asemenea, soluțiile corespund în totalitate cerințelor și standardelor înalte de siguranță pe care trebuie să le îndeplinească clădirile noi în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor și a fumului.

Martin Steen, Manager de proiecte în cadrul Jeudan

Pe scurt: Soluții GEZE în parcarea subterană Kvæsthusmolen din Copenhaga

 • GEZE RWA K 600 F: Acționare cu pârghie pliantă, pentru instalare la ferestre
 • GEZE Slimchain: Acționare electromecanică cu motor electric și lanț
 • Slimdrive EMD Invers: Sistem electromecanic de uși turnante pentru sisteme de deschidere a ferestrelor cu un singur canat, pentru ventilarea și evacuarea fumului și a căldurii
 • GEZE MBZ 300 N24: Centrală de alimentare în caz de urgență pentru unitățile de acționare pentru evacuarea fumului și a căldurii