Experimentarea confortabilă a artei: tehnologie pentru uși la comandă în depozitul de artă Bojimans

În orașul Rotterdam din Țările de Jos a luat naștere un depozit de artă complex al muzeului Boijmans Van Beuningen. Tehnologia pentru uși de la GEZE fiabilă și cu design adaptat special la cerințele clientului îndeplinește aici cerințele înalte în ceea ce privește eficiența energetică, protecția împotriva incendiilor, precum și controlul traficului de vizitatori.

Confort de trecere cu pretenție înaltă în ceea ce privește designul: sistemele de ușă glisantă pentru depozitul Boijmans Van Beuningen

Depozitul Boijmans Van Beuningen este o construcție inovatoare: un depozit de artă public, în care opere de artă importante sunt făcute accesibile publicului, prin luarea celor mai înalte măsuri de siguranță și cu un efort enorm. Peste 150.000 opere de artă pot fi contemplate aici pe 6 etaje și în 5 zone climatice diferite. Deoarece depozitul este sortat conform cerințelor operei de artă în ceea ce privește depozitarea, umiditatea aerului și temperatura încăperii – și nu în funcție de perioadele operelor de artă. Astfel, depozitul Boijmans Van Beuningen oferă posibilități complet noi de a redescoperi opere de artă.

Controlul traficului de persoane și mărirea siguranței în depozitul de artă Bojimans Van Beuningen

Vedere uși de intrare în depozitul de artă Boijmans Van Beuningen

Cu ajutorul ușilor glisante se pot realiza cele mai diverse cerințe de utilizare. © Hystrix

În afară de depozitarea costisitoare a operelor de artă, a rezultat provocarea de a controla traficul de vizitatori și de a asigura, în plus, confortul și siguranța vizitatorilor. Ușile glisante asigură căi de acces confortabile și sigure în fațadă și în zona interioară a depozitului de artă. Datorită funcționării silențioase a acestora, precum și a designului ce ocupă spațiu redus și discret, sistemele automate de ușă glisantă se integrează în mod optim în arhitectura pretențioasă și facilitează, în plus, un acces fără restricții, astfel încât toți vizitatorii să se poată bucura de comorile de artă.

Ușile glisante automate oferă numeroase avantaje:

 • Ușile automate asigură un trafic de vizitatori fluidificat.
 • Acestea asigură o eficiență energetică îmbunătățită, deoarece acestea mențin aerul cald la interior, respectiv la exterior, în funcție de climă/anotimp.
 • Ușile glisante sporesc siguranța clădirii, facilitând deschiderea ușilor numai într-o direcție.
 • Sistemele de ușă automate pot fi racordate la conceptul de protecție antifoc și asigurarea căii de evacuare.
Vedere a unei uși glisante deschise spre terasa de pe acoperiș

Sistemul de ușă glisantă Slimdrive SL se integrează în mod armonios în suprafața cu oglinzi a fațadei exterioare. © Hystrix

Vedere uși glisante pentru casa scării din depozitul de artă al muzeului Boijmans Van Beuningen

Slimdrive SL a fost adaptat individual în ceea ce privește culoarea cu designul interior al scării de acces. © Hystrix

Soluții de ușă glisantă la comandă pentru restaurant și grădină pe acoperiș

Pe acoperișul depozitului se află un restaurant cu o terasă de acoperiș înverzită. Aceasta este accesibilă în fiecare seară pentru public. Sistemele noastre automate de ușă glisantă liniară Slimdrive SL-RC2/WK2 conving în acest caz cu înălțimea constructivă redusă, linia clară de design și funcționalitatea înaltă, chiar și în cazul unui trafic înalt.

Siguranță înaltă și controlul vizitatorilor în casa scării

Provocarea în ceea ce privește soluția de ușă glisantă pentru magazinul din interiorul clădirii a fost asigurarea fluxului corect de vizitatori. Soluția noastră: accesul la casa scării din magazin și accesul la etajele superioare este dotat cu sistemele pentru ușă Slimdrive SL NT. Acestea sunt dotate cu un senzor, care a fost astfel reglat, încât ambele părți pot fi utilizate ca ieșiri de pe scară. Din magazin, o ușă glisantă funcționează drept cale de acces spre casa scării, pentru a ghida în mod corect fluxul de vizitatori.

Avantajele Slimdrive SL NT

 • Conectivitate și capacitate de integrare prin intermediul standardului BACnet în automatizarea clădirii
 • Automatizare în curent continuu foarte silențioasă și cu uzură redusă, cu o înălțime de doar 7 cm
 • Identificarea și înregistrarea automatizată a erorilor
 • Intrări și ieșiri cu posibilitate de reglare a parametrilor pentru diferite funcții
 • Acumulator integrat pentru deschidere de urgență, de exemplu în cazul unei căderi de rețea
 • Diferite blocări mecanice și electromagnetice disponibile
 • Cărucior cu role cu autocurățare

Avantaje suplimentare ale Slimdrive SL-RC2/WK2

 • Împiedicarea efracției certificată în conformitate cu clasa de rezistență RC2 (Resistance Class)
 • Funcția RC2 este disponibilă numai în regimul de funcționare „Regim nocturn”
 • Cu o blocare cu tijă și componente de profil consolidate

Soluții de ușă adaptate individual la dorințele clienților

În depozitul de artă au stat în prim-plan și aspectele tehnice de design, pe lângă cerințele privind siguranța și funcționalitatea. Și în acest caz, Slimdrive SL a reprezentat alegerea ideală: automatizarea cu design foarte subțire se potrivește perfect arhitecturii futuriste a depozitului. Atât în casa scării, cât și la terasa de pe acoperiș, automatizările au fost adaptate în ceea ce privește culoarea la cerințele clientului: având aceeași culoare ca zona învecinată, acestea se integrează fără cusur în design.