Studii de caz

„Oraș mai bun, viață mai bună” – ușile batante de la GEZE la EXPO

„Oraș mai bun, viață mai bună” – expoziția internațională EXPO a avut loc din mai până în octombrie 2010 sub acest motto. Păstrând conceptul de sustenabilitate, constructorii diferitelor pavilioane internaționale de renume au optat pentru uși automate și alte sisteme inovatoare pentru ușă de la GEZE.

Uși batante GEZE în pavilioanele internaționale din Shanghai

EXPO, care acoperă 5,28 km² și se întinde pe ambele maluri ale râului Huangpu, a fost construit pe conceptul de dezvoltare urbană durabilă. Conform acestui concept, mai mulți participanți la EXPO au încorporat în pavilioanele lor tehnologie ecologică. Unele dintre clădiri au fost chiar păstrate după expoziția mondială, ca parte a unei zone de parc. Sistemele inovatoare pentru uși produse de GEZE au fost utilizate, printre altele, în pavilioanele Chinei, SUA și Japoniei.

Uși automate: Gazda EXPO contează pe GEZE

Pavilionul Chinei, proiectat de arhitectul He Jingtang, este „simbolul verde” al EXPO, datorită tehnicii sale versatile de economisire a energiei pentru clădiri. Un element vizual deosebit al structurii falnice este peretele LED din zona de intrare, cu uși batante în regim automat. Designul compact și flexibil al motorului de ușă batantă GEZE TSA 160 NT se încadrează perfect în diferitele materiale ale tocului și deplasează precis și cu forță ușile automate de până la 1400 mm lățime și greutate de până la 250 kg. Pentru Pavilionul Chinei, care atrage mai mulți vizitatori decât oricare altul la EXPO, accesul confortabil, operarea fiabilă și funcționarea practic fără mentenanță a motoarelor de ușă batantă TSA 160 NT sunt elemente-cheie.

Sistemele pentru ușă GEZE definesc comoditatea și funcționalitatea pavilionului

Tehnologia pentru uși GEZE este folosită în mai multe uși interioare ale pavilionului Chinei. Ușile batante din diferite zone sunt echipate cu amortizoare aplicate TS 1000 C, TS 2000 V și TS 5000. Datorită opțiunilor de montare versatile și unui design unic, amortizoarele aplicate operează toate ușile batante fără a compromite designul sau estetica.

Flux de vizitatori la pavilionul SUA

Cu peste 6.000 m² de spații expoziționale, pavilionul SUA este unul dintre cele mai mari și cel mai frecvent vizitate pavilioane expoziționale al EXPO. Designul „urban” al arhitectului Clive Grout este orientat din punct de vedere tehnic și arhitectural spre sustenabilitate. Prin decizia sa de a folosi sisteme pentru uși GEZE, arhitectul a optat, în același timp, pentru acces confortabil sigur și funcțional în întreaga clădire;

  • Sistemele de automatizare pentru uși glisante Powerdrive de la GEZE au multiple utilizări cu uși automate grele, atât pentru interior cât și pentru exterior, fiind perfect potrivite pentru utilizarea în zone foarte frecventate, cum ar fi pavilionul SUA. Multifuncționalul Powerdrive de la GEZE este, de asemenea, ideal pentru ușile căilor de evacuare și de salvare.
  • Sistemele de automatizare pentru uși glisante Powerdrive de la GEZE oferă libertate maximă de design pentru secțiunile ușilor subțiri, cu liniile lor de design simple și o înălțime de numai 7 cm. Aceasta a permis livrarea fără probleme a soluțiilor specifice pentru pavilionul SUA.

În afară de aceste soluții, motorul de uși glisante GEZE TSA 160 NT și amortizorul aplicat GEZE TS 2000 sunt utilizate, de asemenea, pentru ușile interioare ale Pavilionului SUA.

Soluție GEZE RWA pentru pavilionul aerisit al Japoniei

Cupola Pavilionului Japoniei, clădirea EXPO.

Cupola Pavilionului Japoniei la EXPO din Shanghai.

Traiul în armonie cu mediul este parte a culturii tradiționale japoneze. Acest principiu este, de asemenea, baza conceptului arhitectural al pavilionului Japoniei. Tehnologiile de ultimă generație pentru mediu și materiale fac ca pavilionul înalt de 24 m să „respire” ca un organism viu. Acoperișul interior al clădirii, în formă de cupolă, este înconjurat de o structură ultra-ușoară, ca o membrană, dotată cu celule solare. Coloanele goale din întreaga clădire absorb lumina solară, colectează apa de ploaie și garantează circulația naturală a aerului. Ferestrele din cupolă leagă pavilionul Japoniei de lumea exterioară și sunt o componentă-cheie a anvelopei respirabile a clădirii.

Căi sigure de evacuare și de salvare, datorită sistemelor inteligente RWA

O instalație de evacuare a fumului și a căldurii de ultimă generație contribuie la aerisirea naturală în pavilionul Japoniei, precum și la siguranța în caz de incendiu. Gurile de evacuare a aerului uzat de pe capacul clădirii au fost echipate cu unități elegante de acționare cu tijă GEZE E 250 RWA pentru acest scop. Sistemul RWA complex din punct de vedere tehnologic reacționează la senzorii de fum sau la declanșarea manuală și deschide gurile de evacuare a aerului uzat, în partea superioară a pavilionului prin acționări electromecanice. Acest lucru permite gazelor de fum cu efect termic să se ridice și să fie evacuate pe cât de repede apar. Deschiderile pentru aer proaspăt din partea inferioară a clădirii susțin evacuarea gazelor de fum pe sus, permițând circulația în siguranță pe căile de evacuare și de salvare. Unitatea electrică de acționare cu tijă GEZE E 250 oferă economii de energie excepționale, iar funcționalitatea sa susține și ventilația naturală, făcând din pavilionul Japoniei o clădire eficientă din punct de vedere energetic.

Produse GEZE la EXPO din Shanghai

  • Motor de ușă batantă TSA 160 NT
  • Amortizor aplicat pentru uși TS 1000 C
  • Amortizor aplicat pentru uși TS 2000 V
  • Amortizor aplicat pentru uși TS 2000
  • Amortizor aplicat pentru uși TS 5000
  • Automatizare pentru ușă glisantă Powerdrive
  • Automatizare pentru uși glisante Slimdrive
  • Unitate de acționare cu motor electric și tijă E 250 RWA