Studii de caz

Amortizoarele de ușă automate sporesc ambianța luxoasă a hotelului The Retreat din Laguna Albastră (Islanda)

Mulți oameni își doresc să viziteze Laguna Albastră din Islanda, renumită în toată lumea. La rândul său, The Retreat, luxuriosul hotel care domină laguna este o altă destinație râvnită. Acest proiect de prestigiu este semnificativ pentru Islanda. Împletește arhitectura scandinavă cu frumusețea naturală care îți taie respirația, iar fiecare detaliu este realizat cu migală, pentru a oferi oaspeților senzația de conectare cu asprul peisaj islandez.

O echipă perfectă: design scandinav și soluțiile confortabile pentru uși marca GEZE

Arhitectură uimitoare într-un peisaj uimitor: Hotelul The Retreat, Laguna Albastră, din Islanda.

Arhitectură uimitoare într-un peisaj uimitor: Hotelul The Retreat, Laguna Albastră, din Islanda. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Standardele ridicate ale hotelului în materie de design și confort sunt evidente în cele mai fine detalii. Nu se face nicio abatere de la aceste standarde, inclusiv pentru acționările automate pentru uși, șinele de uși glisante manuale ori amortizoarele de uși. Din aceste considerente, designerii hotelului au optat pentru soluțiile inteligente pentru uși marca GEZE. Prin urmare, indiferent de greutatea, materialul sau locația lor, ușile din hotel se deschid și se închid confortabil grație sistemelor de senzori și butoanelor, asigurând circulația liberă a oaspeților prin clădire. Toate acționările pentru uși marca GEZE sunt suple, au un design elegant și se integrează perfect în arhitectura scandinavă. Sistemul de uși a fost proiectat și implementat de firma Járn & Gler hf, vechi partener islandez al companiei GEZE.

Sistemele de uși GEZE întâmpină oaspeții în luxosul hotel

Tranziții fără sincope: Tehnologia pentru uși GEZE conectează spațiile interioare și exterioare.

Tranziții fără sincope: Tehnologia pentru uși GEZE conectează spațiile interioare și exterioare. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Pentru hoteluri, intrările distinse, însă confortabile, reprezintă deseori prima oportunitate de a întâmpina oaspeții. Ușile automate către bucătării sau către alte zone facilitează la rândul lor o activitate sigură, spații accesibile și servicii fără sincope. Luxosul hotel The Retreat din Islanda nu face excepție. Pe lângă un înalt grad de funcționalitate, designul remarcabil a fost cealaltă cerință-cheie pentru soluțiile de uși ale hotelului.

Vedere interioară asupra zonei de intrare a hotelului The Retreat din Islanda.

Holul, în design scandinav, oferă o priveliște impresionantă asupra Lagunei Albastre. © The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Comode, fiabile și discrete: ușile glisante integrate

În timpul construcției hotelului, a fost esențial ca toate elementele să se integreze perfect, pentru a crea o arhitectură și un design interior în armonie perfectă cu peisajul vulcanic al Lagunei Albastre. De aceea, toate ușile hotelului, chiar și cele mai grele uși din sticlă, de până la 150 de kilograme, se deschide și se închide fără zgomot, cu o notă de eleganță. Mai mult decât atât, toate ușile glisante sunt complet integrate în perete, mascând astfel toate sistemele de acționare automate și tocurile de ușă. 

Mascarea tuturor acestor acționări mecanice pentru ușă nu a fost o sarcină ușoară, având în vedere faptul că unele uși au o înălțime de până la 4 metri. Însă toată echipa a colaborat strâns pentru a găsi soluții creative cu aspect plăcut. Acționările pentru uși marca GEZE îndeplinesc toate cerințele complexe impuse de arhitectura hotelului.

Jón Halldór Davídsson, Sales Manager în cadrul firmei Járn & Gler hf.

Funcționalitate ridicată grație integrării în sistemul de management al clădirii

Modernul hotel de lux The Retreat punctează și la capitolul automatizarea clădirii. Toate acționările pentru uși sunt interconectate cu sistemul inteligent de management al clădirii și cu sistemele de alarmă în caz de incendiu, oferind astfel o valoare adăugată în ceea ce priveşte impactul său energetic şi asupra siguranței. Controlul și monitorizarea centralizate ale soluțiilor inteligente pentru uși îmbunătățesc eficiența globală a managementului infrastructurii și ajută la menținerea liberă și fără fum a căilor de evacuare și de salvare – un aspect esențial în cazul unui incendiu.

Aflați mai multe despre automatizarea clădirilor

Soluții GEZE la hotelul The Retreat din Laguna Albastră

  • Acționarea de ușă batantă GEZE Powerturn instalată pentru ușa principală
  • Sistemul de acționare GEZE Powerdrive, instalat ca soluție cu închidere plană pentru ușa glisantă interioară de la intrare, ușa de la intrarea în zona de spa și de la intrarea în tunelul de spa
  • Acționarea pentru ușă GEZE ECdrive pentru ușile glisante care duc spre bucătării
  • GEZE Slimdrive EMD-F pentru ușile de protecție împotriva focului și fumului pe holuri și pe căile de evacuare
  • GEZE TS5000 SoftClose și GEZE TS5000-ISM & E-ISM, amortizoare pentru uși standard
  • GEZE Boxer și GEZE Boxer ISM & E-ISM, sisteme integrate de amortizoare de uși
  • PERLAN 140 m, feronerie pentru uși glisante manuale