Studii de caz

GEZE oferă siguranța clădirii în Grand MOMA din Beijing

Grand MOMA din Beijing este deja una dintre cele mai importante zece structuri din China. GEZE a avut o contribuție majoră la siguranța și confortul complexului, cu tehnologii inovatoare pentru uși și siguranță – instalând un total de 1.600 uși batante în modele personalizate.

Grand MOMA: Fapte și cifre

  • Design și planificare: Steve Holl (USA)
  • Opt zgârie-nori, conectați prin punți de serviciu în formă de inel la etajul 20
  • 220.000 m² suprafața totală a zonei
  • 135.000 m² suprafața zonei rezidențială, 85.000 m² spații de birouri
  • Spații de cazare/loc de muncă pentru 2.500 de persoane
  • 150 milioane euro cost de construcție
  • 1.600 uși batante din seria TS 5000 cu amortizoare aplicate
  • 44 ferestre acționate cu tijă GEZE E 250 RWA

Uși de protecție antiincendiu, cu auto-închidere

GEZE TS 5000 este unul dintre cele mai cunoscute amortizoare de pe piața internațională. Amortizorul aplicat impresionează nu numai prin închiderea ușoară a ușilor batante în siguranță, ci și prin designul său simplu și modern, care se integrează perfect în estetica Grand MOMA. În plus, TS 5000 este pretabil pentru utilizare la ușile de control a focului și a fumului, având o contribuție-cheie la siguranța clădirii.

Motor de acționare a ferestrei pentru evacuarea căldurii și a fumului: siguranța și ventilarea clădirii

Vedere exterioară a Grand MOMA din Beijing.

Cele mai ridicate solicitări de funcționalitate și siguranță a clădirii: Grand MOMA din Beijing.

Unele dintre ferestrele de pe Grand MOMA au fost echipate cu instalaţie de evacuare a fumului şi a căldurii GEZE E 250 cu acţionare cu motor electric și tijă; acestea pot fi deschise sau închise folosind un sistem de comandă central.

Mecanismul de acționare cu tijă deschide și închide o cercevea basculantă cu balamale la partea inferioară, canaturi atârnate superior și lateral, geamurile de mansardă și luminatoarele cu lățimi de deschidere reglabile individual. E 250 RWA asigură zilnic ventilarea naturală a clădirii în Grand MOMA. În cazul unui incendiu, motorul de acționare a ferestrei o deschide în regim automat, pentru a evacuarea fumului și căldurii în mod fiabil.

Soluții eficiente din punct de vedere energetic pentru „orașul din interiorul orașului”

Modelul Grand MOMA cu facilități exterioare.

În atenție: soluții personalizate pentru tehnologia pentru uși și siguranța clădirii.

Grand MOMA este proiectat ca un „oraș în interiorul orașului”, cuprinzând locuințe și birouri, precum și un teatru, birouri guvernamentale și o grădiniță, împreună cu mai multe restaurante și supermarketuri. Planificarea pe baza principiilor ecologice a fost una din numeroasele caracteristici unice ale complexului. Rezervoare mari, cu adâncimi de sute de metri, răcesc sau încălzesc turnurile înalte, ca răspuns la condițiile meteorologice.

În general, Grand MOMA produce o cantitate de energie de trei până la patru ori mai mare decât sistemele tradiționale de control al climatizării pe unitate energetică. Proiectul este unic în China prin conceptul său de „arhitectură verde”.

Umbrire solară în armonie cu siguranța clădirii

Rulete pentru umbrire VBH montate la exteriorul fațadei înalte.

Sigur și eficient: sistemele pentru umbrire montate pe fațadă reglează temperatura interioară.

Sistemele de umbrire solară VBH montate la exteriorul complexului clădirii îmbunătățesc, de asemenea, eficiența energetică: umbrirea exterioară împiedică încălzirea rapidă în interiorul clădirii, prin urmare solicită mai puțin instalația de climatizare. Deoarece fațadele înalte ale clădirii-turn sunt expuse în mod obișnuit la vânt puternic, clientul a fost interesat în special de proiectarea unei soluții solare stabile și solide de umbrire.

Produse GEZE în Grand MOMA Beijing

  • 1.600 uși batante din seria TS 5000 cu amortizoare aplicate
  • 44 ferestre acționate cu tijă GEZE E 250 RWA