Sisteme pentru ușă GEZE în noul sediu central companiei Furla

În centrul locației idilice Toscana, compania cu tradiție Furla și-a construit noul său sediu central. Aici sunt localizate producția și departamentul de creativitate. Cerința specială de la proiect a fost ca arhitectura să fie integrată din punct de vedere vizual cât mai armonios în mediul natural, iar efectele activității industriale asupra regiunii să cât mai reduse, în sensul unei sustenabilități îmbunătățite. În atractiva zonă de intrare în complexul de clădiri, compania se bazează pe sistemele pentru ușă confortabile marca GEZE.

Genți și accesorii clasice din Italia: Furla

Compania de modă Furla a fost înființată în anul 1927 de Roman Furlanetto, în orașul italian Bologna. Chiar și în prezent, compania se află majoritar în proprietatea familiei, ca societate pe acțiuni. Compania Furla este cunoscută îndeosebi pentru gențile de calitate superioară din Italia, la prețuri accesibile. Produsele se caracterizează prin designul lor clasic. Noul sediu principal și noile unități de producție se află în Tavarnelle Val di Pesa, la aproximativ 30 km la sud de Florența. Complexul modern de clădiri captivează prin combinația reușită dintre arhitectura industrială modernă și peisajul italian romantic.

Siguranță și confort în zona de intrare pentru angajați – tot datorită companiei GEZE

Punctul de atracție al incintei îl constituie Piazza Furla, care îi primește pe vizitatori și pe angajați și îi conduce către zona de intrare. Piazza a fost proiectată în stilul zonelor de acces la vilele toscane: Chiparoșii indică drumul către ușa de intrare. Aproximativ 150 de persoane frecventează clădirea zilnic. În afară de caracterul îmbietor, care te invită în clădire, igiena și siguranța nu sunt nici ele neglijate.

Datorită înălțimii constructive reduse de numai 7 cm, sistemul Slimdrive SL NT pe negru se integrează perfect în conceptul minimalist de design al clădirii.

Datorită înălțimii constructive reduse de numai 7 cm, sistemul Slimdrive SL NT pe negru se integrează perfect în conceptul minimalist de design al clădirii. © Alberto Violante / GEZE GmbH

Sistem pentru ușă inteligent, pentru siguranță și igienă

Cerința specială pentru ușa de intrare: aceasta trebuie să facă față frecvent vântului în rafale de pe colinele Chianti. În plus, trebuie să funcționeze confortabil și igienic, fără contact. Ca soluție ideală a fost selectat sistemul de ușă glisantă Slimdrive SL NT, cu sistem de profil din sticlă ISO, în varianta cu două canaturi. Prin culoarea RAL 9005 negru și înălțimea constructivă deosebit de redusă de numai 7 cm, sistemul puternic și aproape invizibil se integrează natural în conceptul de design minimalist al clădirii.

Automatizarea silențioasă, cu uzură redusă, cu curent continuu, a sistemului Slimdrive SL NT presupune un efort de întreținere redus.

Automatizarea silențioasă, cu uzură redusă, cu curent continuu, a sistemului Slimdrive SL NT presupune un efort de întreținere redus. © GEZE GmbH

Integrare facilă și siguranță

Sistemul pentru ușă Slimdrive SL NT se integrează nu doar discret în arhitectura clădirii, ci, prin conectarea în rețea CAN-Bus, el poate fi integrat, de asemenea, foarte simplu în sistemele de management al tehnicii clădirii. Un acumulator integrat asigură siguranță, asigurând deschiderea de urgență (de exemplu, în cazul unei eventual căderi de rețea).

În ceea ce privește siguranța: Pentru o siguranță antiefracție sporită, pentru sistemul Slimdrive SL NT, sunt disponibile opțional diferite blocări mecanice și electrice .

Mai multe informații despre siguranța clădirii

Uzură și întreținere redusă

Automatizarea pentru uși glisante Slimdrive SL NT este un sistem cu curent continuu foarte silențios, cu uzură redusă. Dacă apar erori în funcționare, acestea sunt detectate și înregistrate automat, astfel încât pot fi remediate rapid. Efortul de întreținere este redus semnificativ datorită căruciorului cu role duble cu funcție de autocurățare. Aceasta nu economisește doar costuri, ci contribuie și la durabilitate.

Mai multe informații despre eficiența energetică

Eficiență energetică cu sistemele pentru ușă de la GEZE

Ușile automate precum Slimdrive SL NT nu sporesc doar igiena în zonele de intrare ale clădirii puternic frecventate. Ușile care se deschid automat și care se închid în mod fiabil sporesc, de asemenea, eficiența energetică a clădirii, contribuind astfel în mod decisiv la durabilitatea unei clădiri. Dacă sunt integrate într-o automatizare sofisticată a clădirii, acestea sigură în mare măsură confortul, siguranța și eficiența energetică.

Mai multe informații despre automatizarea clădirii

Clădire sustenabilă: premiu pentru Furla

Compania este foarte preocupată să reducă efectele activității sale asupra mediului înconjurător. Noul complex de clădiri a fost proiectat astfel încât activitățile industriale din regiune să se limiteze la un minimum necesar. Chiar și departamentul de dezvoltare a produselor caută permanent soluții de producție inovatoare, sustenabile.

La sfârșitul lunii mai 2022, Furla a comunicat faptul că noul său sediu principal a primit o certificare ISO pentru sistemul de management al mediului. Condiția preliminară pentru certificare o constituie o politică corporativă pentru mediul înconjurător, stabilirea obiectivelor de mediu și un program de mediu, precum și un sistem de management corespunzător, care ajută la atingerea obiectivelor.

Mai multe informații despre clădirile ecologice