Clădire inteligentă: soluții de interconectare inteligentă pentru eficiență energetică și sustenabilitate superioare

Automatizarea inteligentă a clădirii și tehnologia de siguranță interconectată pregătesc terenul pentru utilizarea sustenabilă, sigură și confortabilă a unei clădiri. Pentru arhitecți, o provocare și o șansă deopotrivă. GEZE furnizează soluții de conectivitate cu consum redus de energie, precum și sustenabile pentru clădirile inteligente ale viitorului. Cu experiență vastă în domeniul automatizării tehnologiei pentru uși, pentru ferestre și a tehnologiei de siguranță, experții noștri sprijină arhitecții la proiectarea și implementarea proiectelor exigente de automatizare a clădirii.

Cu clădiri inteligente atingem obiectivele climatice

Circa 35 de procente din consumul energetic din Germania sunt atribuite sectorului clădirilor. Dispozițiile și obiectivele climatice ambițioase astfel rezultate, care sunt prevăzute pentru clădirile existente, pun arhitecții în fața unor mari provocări. Cu o comandă inteligentă și o legare în rețea a ferestrelor și a ușilor, pot fi îmbinate optim sustenabilitatea și eficiența energetică ridicată. Sisteme de acționare integrate pentru uși și ferestre facilitează intrări fără restricții, soluțiile de ventilare inteligente creează un climat plăcut și sănătos al încăperii. Cu sisteme de control al accesului, soluții de evacuare a fumului și căldurii (desfumare) și asigurări ale căilor de evacuare, pericolele și riscurile posibile pot fi reduse sau excluse de la bun început.

Aflați mai multe despre clădirile inteligente

Ventilare automatizată pentru un bilanț CO2 îmbunătățit

Automatizarea inteligentă a clădirii nu îmbunătățește numai eficiența energetică, ci și aerul din încăperi. Pentru că sistemele inteligente de ferestre, care sunt interconectate cu tehnica de comandă a clădirii, facilitează o aerisire naturală, automatizată. Ferestrele se deschid și se închid la orele stabilite sau în anumite situații, de exemplu în caz de vânt, ploaie și radiație solară sau la anumite temperaturi interioare și exterioare. În plus, se poate efectua o răcire nocturnă, astfel încât deja de la începutul zilei să domnească un climat bun în încăperi. Acest lucru facilitează totodată o utilizare mai eficientă și mai bine coordonată a tehnicii complementare de climatizare, precum încălzirea și răcirea. Rezultatul este reducerea costurilor si a consumului de energie în scopul unei climatizări sustenabile a clădirii. 

Mai multe despre aerisirea naturală

Service complet oferit de GEZE pentru toate etapele de lucru

Portretul lui Christian Roßmeier, Business Manager Markets & Technology

Christian Roßmeier, Business Manager Markets & Technology la GEZE. © GEZE GmbH

„Arhitecții aduc în medie completări de până la 20 de procente în domeniul ferestrelor și al ușilor. În majoritatea cazurilor, aceasta se explică printr-o proiectare incompletă sau deficitară. Prin urmare, experții în automatizare ai producătorului ar trebui implicați din timp în proiectare. Sprijinim arhitecții în toate etapele de lucru, de la concept, trecând peste planificarea tehnică a ușilor cu proiectare sau proiectare parțială și până la monitorizarea lucrărilor premergătoare și coordonarea șantierului. Astfel, atât cerințele specifice ale clădirii și ale aplicației, cât și dorințele beneficiarilor și ale operatorilor pot fi implementate în mod optim de la bun început”, declară Christian Roßmeier, Business Manager Markets & Technology la GEZE.

Sprijinim arhitecții în toate etapele de lucru, de la concept, trecând peste planificarea tehnică a ușilor cu proiectare sau proiectare parțială și până la monitorizarea lucrărilor premergătoare și coordonarea șantierului.

Christian Roßmeier, Business Manager Markets & Technology

Soluții eficiente de conectivitate cu standardul deschis BACnet

Soluțiile de conectivitate oferite la GEZE sunt concepute pentru a oferi clienților noștri o integrare optimă și o interoperabilitate cu toate loturile de lucrări automatizate ale unei clădiri. În acest context discutăm despre nou noastră platforma modulară de conectivitate myGEZE Control: prin instalarea standardului de comunicare deschis BACnet se poate pune la dispoziție un standard unitar, indiferent de producător, pentru transferul de date între componentele unui sistem de management al clădirii. Acesta permite integrarea, controlarea și monitorizarea centralizată a diferitor aparate, de la sistemul de comandă a luminilor, siguranță, tehnologia de semnalizare a incendiilor, încălzirea, ventilarea și climatizarea. „Spre deosebire de alți producători, utilizăm deja de mai mulți ani standardul deschis BACnet și furnizăm în proiect întreaga soluție de integrare, ceea ce până acum este una dintre caracteristicile noastre distinctive. Alte soluții specifice furnizorilor de pe piață pot fi integrate, de regulă, numai cu un efort corespunzător în sistemul supraordonat de comandă a clădirii sau trebuie întreținute în paralel”, spune Christian Roßmeier.

Spre deosebire de alți producători, utilizăm deja de mai mulți ani standardul deschis BACnet și furnizăm în proiect întreaga soluție de integrare, ceea ce până acum este una dintre caracteristicile noastre distinctive.

Christian Roßmeier, Business Manager Markets & Technology

Printre avantajele noii platforme se numără procesele automatizate din clădire și o monitorizare centrală, care permit o utilizare mai confortabilă și mai sigură. În plus, acestea asigură o desfășurare optimizată din punct de vedere energetic al întregii operări a clădirii. Defectările și defecțiunile de la instalațiile de uși sunt semnalizate fiabil și sunt redirecționate rapid către tehnicienii de service. Disfuncționalitățile relevante pentru siguranța clădirii și pentru operare pot fi întrerupte din timp și pot fi reparate sau remediate mai eficient. Acest lucru crește longevitatea produsului și asigură mai multă sustenabilitate. În funcție de soluția utilizată, pot fi monitorizate central funcții importante, de exemplu închiderea fiabilă a ușilor sau chiar și a ferestrelor după terminarea programului. După caz, ele pot fi declanșate chiar și prin aplicații mobile.

Aflați mai multe despre platforma de conectivitate myGEZE Control

O automatizare a clădirii cu myGEZE Control oferă aceste plusvalori

  • Scenariile în care este vorba despre zone cu acces limitat, despre acces fără obstacole, protecția împotriva incendiilor sau siguranța căilor de evacuare, pot fi implementate simplu.
  • Cu o comandă și o legare în rețea inteligentă a ferestrelor și a ușilor, se pot realiza clădiri durabile cu o eficiență energetică ridicată.
  • Sistemele inteligente de ferestre, care sunt interconectate prin myGEZE Control, facilitează o aerisire naturală, automatizată pentru mai mult confort pentru utilizatorul final.
  • Monitorizare continuă a clădirii, precum și intervenția în procesele clădirii în scopul optimizării pot fi efectuate în orice moment, chiar și de la distanță.
  • Datorită unei proiectări standardizate BACnet, o integrare a sistemului este complet independentă de prestatorii de servicii și poate fi integrată fără probleme în toate sistemele de tehnică de comandă a clădirii, de management al pericolelor sau CAFM
  • myGEZE Control este o soluție scalabilă și poate să se dezvolte împreună cu necesitățile unei clădiri.